Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasónk írja:

Egy 15 éves lány aggódó édesanyjaként írom e sorokat, remélve, hogy kap egy kis figyelmet a média részéről is a jelenség, amit levelemben bemutatok.

Eszter lányom - kortársaihoz hasonlóan - aktív használója a "Tik Tok" nevű videómegosztó közösségi alkalmazásnak, elmondása szerint a fiatalok körében ez rendkívül népszerű manapság, és ezt tudatosan használják ki a rájuk vadászó bomlasztó liberálisok. Eszter szerencsére egy jó képességű lány, aki már ilyen fiatal korában is megérti, hogy miért veszélyes az, amit lát, de tartok tőle, hogy a tizenéves gyermeket nevelő szülők többsége még csak nem is sejti, hogy mikkel találkoznak a fiatalok az ilyen alkalmazásokban. A saját családomban is van szülő, aki tudja, hogy ez van, és a gyerekei szokták nézni, de nem ért annyira hozzá, csak annyit tud, hogy ilyen "zenés-táncolós-éneklős" videók, meg Fortnite és más játékok... Őket különösen fontos lenne felvilágosítani.

Eszterrel az utóbbi időkben párszor közösen leültünk ilyen videókat nézni, én pedig szorgalmasan jegyzeteltem közben, hogy miket dob fel az alkalmazás olyan felhasználóktól, akiket nem is követ (azt tudni kell az alkalmazásról, hogy egyébként többségében cuki, aranyos, jópofa videókat mutat, és vannak kifejezetten tartalmas, ám nem politikai témájú csatornák, szóval nem a "Tik Tok" ellen vagyok - de ezek közé ékel be sok oda nem illőt tartalmat, ezért nagyon veszélyes, mert tényleg sok időt el lehet tölteni vele, és közben tudat alatt mérgez) és összegyűjtünk elrettentésként néhány olyan csatornát és videót, amik bemutatják, milyen is a "Tik Tok" valójában - azoknak a szülőtársaimnak, akik még nem ismerik.

ApaApu

Az összes közül a legvisszataszítóbb és legnépszerűbb, közel 1 millió "lájk"-juk van, ordenáré LMBTQP-propagandát végeznek, amihez nem átallnak még egy ártatlan 4 éves kisgyereket is felhasználni a videóikban.

@apaapu

Ma van az 5. házassági évfordulónk. Ezt üzzenjük!🌈❤️👨‍👨‍👦 ##apaapu ##acsaladazcsalad ##szivarvanycsalad ##pride ##foryou ##nekedbe

♬ Rain On Me - Lady Gaga & Ariana Grande

Egyébként a jelek szerint szerencsétlen gyermek már kezdi felfogni, hogy mi történik vele, például ebben a videóban beszélt róla "APU" (vagy "APA"? Hányinger az egész...) hogy már kérdezi, mi lett az anyukájával:

@apaapu

Reply to @0_equestrians_0 ##apaapu ##szivarvanycsalad ##foryou ##foryourpage ❤️🌈👨‍👨‍👦

♬ original sound - apaapu

TizenX Momentum

A szélsőliberális párt kifejezetten tizenévesek számára készült oldala (a TizenX a párt ifjúsági szervezete - a szerk.), kommentárt nem igényel - talán csak annyit, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének vagy A Mi Hazánk Ifjainak miért nincs még ilyenje, hogy megszólítsa a fiatalokat? Hiszen már a Jobbiknak és a DK-nak is van (a Demokratikus Lendület a DK Gyurcsány-rajongó ifjúsági szervezete - a szerk.), bár ezeket (szerencsére, még) nem követik vagy "lájk"-olják olyan sokan.

I Am Anikó

Egy feminista pics@ (elnézést a kifejezésért) szintén erősen LMBTQ, abortuszpártiság, hagyományos családi értékrend megkérdőjelezése és hasonló témák gyűjtőhelye. Egyébként ilyen homoszexuális propagandából rengeteg, főleg angol nyelvű van, a "Tik Tok" ugyanis a világ minden tájáról mutat videókat a használóinak, én most megpróbálom kizárólag a magyarokat számba venni.

Gyurcsik Ádám

Vicceskedő jópofaságnak szánt videók, amelyekbe valójában tömény vallás- és nemzetgyalázást csomagol, 260 ezer "lájkolója" van, és van az oldalán minden, amiből csak gúnyt lehet űzni, meg persze LMBTQ, mintha kötelező lenne. Isten és a Biblia több videójában is feltűnik obszcén kontextusban, például ebben.

@gyurcsikadam

Mystery ##magyar ##nekedbe ##keresztyén ##isten ##pride ##hungary ##foryou

♬ RIP VINE - suburbanblackboy

Gergely Tomanovics

Hasonló az előzőhöz, de őmiatta különösen szomorú vagyok, hiszen "Gery Greyhound"-ként annak idején a mi oldalunkon állt, és vívott ki népszerűséget (a Best of Gyurcsány videója tette híressé, fideszessé vált, majd valami annál is rosszabbá - a szerk.), míg meg nem hülyült tőle és/vagy fertőzte meg a liberális métely - ő az élő példa arra, milyen veszélyes a liberális agymosás, mert elveszítjük a fiataljainkat. Gergely most legfőképp a határon túli honfitársaink sértegetésével, a balliberális sajtó dicsőítésével na meg persze az elmaradhatatlan LMBTQ-propagandával próbál a másik oldalon érvényesülni, ebben a gusztustalan videójában például a "Nélküled"-et gyalázza.

@gergelytomanovics

Felismerte :D ##nélküled ##ismerősarcok

♬ eredeti hang - gergelytomanovics

Boglr Szabo

Egy újabb LMBTQ-propagandista (több ilyet nem is linkelek már, de higyjék el nekem, rengetegen vannak még) leszbikus csajszi 155 ezer "lájk"-kal, aki büszként hirdeti például azt, hogy a leszbik szaporodnak:

@boglr.szabo

Válasz @corpulio részére ##dontbestupid ##InfluencerChallenge ##lgbtq ##pride ##nekedbe

♬ eredeti hang - boglr.szabo

"Puca kirájnő", "Mossatok punit lány" és még sokan mások:
https://www.tiktok.com/@puca_kirajno
https://www.tiktok.com/@mossatok_punit_lany
https://www.tiktok.com/@zepeto_szeksz_masszazs

Külön kategóriát képeznek ezek a "Zepeto" nevű alkalmazással készült obszcén, trágár, szexuális töltetű videók. Ezek abban eltérnek a fentiektől, hogy talán nem propagandacélból készülnek, sőt, talán a készítőik se gondolják komolyan őket, csak szerintük "viccesek" ezek. Eszter szerint ilyen 8-10 éves kislányok csinálják őket, akiknek a szülei talán nem is tudnak ezekről, vagyis ez már az új generáció, amelyik a "Tik Tok"-on és hasonló alkalmazásokon nől fel, emiatt én ezektől különösen fel vagyok háborodva. Hát van ezeknek a szegény lányoknak édesanyjuk?

Sok minden van még a jegyzeteimben, de talán elsőre ez is kellőképpen sokkoló, ha még nem találkoztak velük. Ott van még az "O1G hashtag", ami a szokásos ellenzéki fröcsögéssel van tele, és ami a legrosszabb: bár szerettem volna pozitív példát is látni, de egyet se sikerült, ezért most azon gondolkodunk, hogy csinálunk egy jobboldali "Tik Tok"-ot mi ketten, de a nagy kérdés akkor is az, hogy hol vannak azok a jobboldali értelmiségiek, akik ebben nálunk sokkal ügyesebbek?

Előre is köszönöm, hogy ha végigolvasták írásomat, bízom benne, hogy változás lesz e téren hamarosan, különben nagyon sötét jövő vár a gyermekeinkre.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából