Ugrás a cikkhez
Reklám

A lengyel Unia Oswiecim kiállt izraeli jégkorongozója, Eliezer Sherbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol a zsidóknak fizikai munkát kellett végezniük. (Oswiecim német neve Auschwitz.)

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eliezer Sherbatov (@sherbatov) által megosztott bejegyzés,

A 28 éves játékos a múlt héten igazolt az Uniához, és emiatt sokan támadták hazájában. A lengyel klub azonban védelmébe vette az izraeli válogatott csapatkapitányát.

"Mélyen szomorúak vagyunk, hogy a médiában így támadták a nemrégiben hozzánk igazolt profi játékost" - írta honlapján az Oswiecim.

Az izraeli Rehotovban született csatár - akinek van orosz útlevele is - elmondta: ismeri a történelmet, és zsidóként még jobban szeretne bizonyítani a csapatban.

"Itt, Lengyelországban az emberek boldogak, hogy egy Izraelből érkező zsidó az Oswiecim csapatában játszik. Boldog vagyok én is, hogy történelmet írhatok, és természetesen segíteni akarok, hogy a holokausztot ne feledjék" - mondta Sherbatov a The Times of Israel című lapnak.

Sherbatov 17 évesen került ki hazájából Kanadába, ahol a legmagasabb junior osztályban is játszhatott. Később francia, kazah, szlovák és lett klubokban fordult meg. Az előző idényben a kazah Ertisz Pavlodar színeiben szerepelt.

A zsidók visszatértek! - írta Instagram-bejegyzésében:

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s my answer to Rabbi E. Poupko 🇮🇱 * * * * * * #jew #jewish #holocost #hockey #poland #israel #tweet #twitter

Eliezer Sherbatov (@sherbatov) által megosztott bejegyzés,

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából