Ugrás a cikkhez
Reklám

Komoly bejelentést tett 2019 februárjában Donald Trump: az Egyesült Államok kormánya úgy határozott, űrhaderőt állít fel, aminek megléte az amerikai elnök szerint nemzetbiztonsági kérdés. Ahogy akkor kifejtette: az egység nemcsak védekezésre, támadásra is képes lesz. Azóta nem sokat lehetett hallani a tervről, egészen decemberig, amikor is Trump aláírta azt a rekordösszegű védelmi költségvetési törvényt, ami anyagi keretet biztosít a haderő felállítására.

A US Space Force szombaton tette közzé Twitteren azt a fotót, amelyen már látszik, milyen egyenruhát viselnek majd az űrhadsereg katonái. Nos, a jelek szerint ilyet:

The first #SpaceForce utility uniform nametapes have touched down in the
Pentagon. @EsperDoD @SecAFOfficial @SpaceForceCSO @GenDaveGoldfein @DeptofDefense@usairforce pic.twitter.com/Jvzt5bvNl7

— United States Space Force (@SpaceForceDoD) 2020. január 18.

Az egyenruha láttán mindenkinek ugyanaz a kérdés jutott elsőre eszébe: mégis minek terepminta az űrbe? 

Volt, aki segítséget nyújtott nekik azzal, hogy megmutatta, mi a különbség a világűr és az egyenruha között, hátha akkor rájönnek, mi a baj a terepmintával.

I know this is hard to understand, but on the left there is a picture of camouflage and on the right there is a picture of space. Study these carefully until you can see the difference. pic.twitter.com/7HhAeHRyrm

— JRehling (@JRehling) 2020. január 18.

Egy másik felhasználó arról érdeklődött, mégis mire számítanak, hány fát lehet majd találni az űrben.

How many trees are you expecting to find in space

— James Felton (@JimMFelton) 2020. január 18.

És persze olyan felhasználó is volt, aki tippet adott arra, milyen lehetne a hatékonyabb álcázás a világűrben. Pontosabban az űrhajó belsejében, mert nyilván ott fognak a legtöbbet tartózkodni, ott viszont legfeljebb egymás elől bujkálhatnának. Kint pedig amúgy sem pólóban vagy terepmintás egyenruhában "sétálgatnak", úgyhogy teljesen fölösleges ez a vita is.

Really disappointed with the green.

Surely a pattern like this would have given more camouflage in space. https://t.co/A1eAJkSk1e pic.twitter.com/7lUGAyRqTD

— Richard Chambers (@newschambers) 2020. január 18.

(hvg korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából