Ugrás a cikkhez
Reklám

Rituális szertartáson kért bocsánatot egy fiatal cseh turistapár Indonéziában egy bali templomban azért, mert tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat.

Sabina Dolezalová és barátja, Zdenek Slouka a héten váltott ki nagy felháborodást Indonéziában, miután feltöltöttek egy videót a közösségi médiára, amelyen az látszik, hogy egy bali szent helyen egy nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a hátsóját.

A zömmel hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el gyönyörű pálmafás tengerpartja, színes éjszaki élete és ősi templomai miatt, nagy felháborodást váltott ki az Instagramra posztolt videó. A szigeten korábban is számos hasonló eset borzolta a kedélyeket, a helyi vezetők ígéretet tettek rá, hogy határozottan fellépnek a hagyományokat nem tisztelő látogatókkal szemben.

A cseh pár csütörtökön megtisztulási szertartáson kért bocsánatot viselkedéséért. A rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában egy templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk” – mondta el Slouka a szertartás után.

A cseh párnak 85 ezer követője van az Instagramon, amelyen testedzésükről és utazásaikról posztolnak.

(MTI)

Frissítés: A "vicc" és a szánom-bánom

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Admin baru saja menerima lsg video @sabina_dolezalova_ifbb dari bule yang viral yg diduga melecehkan Pura yg disebut sebut sebagai Pura di Kawasan Monkey Forest Ubud Gianyar. Senator AWK, telah menyampaikan pesan dan nasihat ke orang asing tersebut untuk membuat upacara Guru Piduka yang melibatkan pengempon pura dan warga adat dgn biaya ug dibebankan kepada mereka. Terkait masalah hukum hanya bisa diproses jika ada semeton Bali yg melaporkan ke aparat atau inisiatif dr pihak aparat untuk memproses hal ini. Senator AWK berencana akan memanggil dua Bule Tersebut segera. Demikian update berita ini 🙏 ( admin ) @jokowi @aryawedakarna #wedakarna #awkbali #baliberdaulat #dpdri #mprri #satyagrahabali #hindu #purabali

A post shared by Shri Gusti Arya Wedakarna III (@aryawedakarna) on

 Kapcsolódó: Cseh felmérés: a megkérdezettek kétharmada ateista





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából