Ugrás a cikkhez
Reklám

Tibeti hangtálakkal nyugtáznak testületi döntést, az ülések kezdetén pedig gyertyát gyújtanak az ártó szellemek és az ellenzéki negatívság elhallgattatására Abán, erről személyesen Kossa Lajos, a város polgármestere döntött január végén - írja az Átlátszó.

A lap szerint a politikus 50 perces monológban tájékoztatta a fejleményekről társait. Azzal érvelt, hogy a láthatatlan világ eme lényei nem zavarhatják meg az értelmes, érdemi testületi munkát, ezért kell a fényt jelképező égő gyertya, amely segít a láthatatlan szellemiségeket eltüntetni a teremből.

A hangtál pedig azért, hogy minden egyes testületi döntést egy, a tálra mért gongütéssel ünnepeljenek meg.

A független képviselőkből álló testületben hárman kommentár nélkül támogatják folyamatosan a polgármester döntéseit, hárman viszont olykor megpróbálnak kérdezni. Kossa szerint ők a gonoszok, ezért jutott arra az elhatározásra, hogy a fény erejével töri le a maradék ellenállást.

A három fő ellenség: Paprikajancsi, Sunyi Róka és Páváskodó Pulyka.

A polgármester teljes lelki nyugalommal kifejtette, ő már az ülés elején érzékelte, hogy itt bizony negatív erők fognak tevékenykedni, ezért jelképesen leültette az asztalhoz segíteni Széll Kálmánt, Mahatma Gandhit, Martin Luther Kinget és a dalai lámát is.

Kossa Lajosra egyébként vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést kért a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség, mert a vád szerint a polgármester fizetési és vásárlási előleg címkézéssel 2012 és 2016 között 83 alkalommal vett fel a település pénztárából kisebb-nagyobb összegeket, összesen több mint 10,7 millió forintot.

(24.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából