Ugrás a cikkhez
Reklám

Hazaküldtek az iskolai kirándulásról két izraeli diákot, miután meztelenül táncoltak egy lengyelországi koncentrációs táborban – írja az Independent.Ez egy korábbi buli - "szörnyű" állapotban lévő foglyok a dachaui tábor "felszabadítása" után

A két tizenegyedik osztályos tizenéves a Beit She'an iskolával érkezett a majdaneki tábor területére, ahol a zsidó legendárium szerint 1941 októberétől 1944-ig "több mint 78 000 foglyot öltek meg a nácik".

A fiúkat felvette a biztonsági kamera, így vették észre őket az őrök – egyikük pénzbírságot, másikuk figyelmeztetést kapott. Mindkettőjüket azonnal hazaküldték.

Az izraeli Oktatási Minisztérium közölte: elítélik a fiatalok viselkedését, és nagyon komolyan veszik az ügyet, mivel a továbbiakban rossz fényt vethet az izraeli iskolák lengyelországi kirándulásaira.

A szóban forgó esetet súlyos kihágásnak minősítjük. A diákok visszatértek Izraelbe, az iskola pedig kivizsgálja az esetet, majd fegyelmi eljárást indít ellenük.

A lengyel törvények szerint aki egy történelmi helyszínt, emlékhelyet "megszentségtelenít", azt pénzbírságra vagy akár börtönbüntetésre is ítélhetik.

(HVG nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából