Ugrás a cikkhez
Reklám

Dévényi István írása a Válasz.hu-ról:

Össze vagyok zavarodva.

A Stop Soros törvényjavaslatról akartam volna írni, ehhez kerestem háttéranyagokat. És valami olyat találtam, amitől meglehetős zavar támadt az erőben.

Szóval Stop Soros, amely törvénytervezet valódi neve inkább a Stop Altusz Kristóf, mivel a helyettes külügyi államtitkár 1291 menekülttel elindított politikai lavinájára kíván a kormány így, törvényhozásilag reagálni. A Stop Soros így a legjobb védekezés a támadás szellemében született kommunikációs próbálkozás, nem pedig valóságos törvényjavaslat.

És akkor keresgélés közben szembejött ez:

A Kormány 1698/2013. (X. 4.) Korm. határozata a Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014–2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiáról. Erre azért volt szükség, hogy később az Alapból lehívhatók legyenek az EU-s támogatások.

Na, de nézzük, mit írt a kormány!

Részletes célkitűzések, támogató intézkedések:

Ez volt az elméleti alapozás, nem kevésbé elszánt a gyakorlati rész sem. A kormány szerint nagyon fontos még:

Valamint:

Ilyenkor szokott jönni a magyarázat, hogy na, igen, de azóta nagyot fordult a világ, csakhogy ez a narratíva is elbukik ott, hogy a kormány 2016 szeptemberében épp ennek a Menekültügyi és Migrációs Alapnak a pénzéből támogatta a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a menekültek beilleszkedését támogató programjának megvalósítását 25 millió forinttal.

Soros György pedig összeszégyellheti magát, mert még a leghagymázosabb bevándorláspárti publicisztikáiban se mert olyan nagyot álmodni, mint az Orbán-kormány.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából