Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a földben egy hamburgi sportpálya bővítése közben. A váratlan leletet várhatóan megsemmisítik.

Bei Bauarbeiten auf einem Sportplatz in #Hamburg wurde ein #Hakenkreuz gefunden. https://t.co/Mv7zCXXBWB pic.twitter.com/9G1kFQSc5B

— Rheinische Post (@rponline) 2017. november 21.

A 4-szer 4 méteres szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett egy új öltöző építéséhez a Billstedt-Horn sportegyesület számára. Az egyesület elnöke szerint a felszín alatt fél méterre megbúvó horogkereszt olyan nagy, hogy a kotrógép képtelen volt elmozdítani, valószínűleg légkalapáccsal kell majd felaprítani.

A giant Swastika-shaped foundation is uncovered on a building site in Hamburg after it was discovered during construction works on a sport field. pic.twitter.com/GZby1HSvL8

— Elliot Wagland (@elliotwagland) 2017. november 21.

A sportegyesület úgy tudja, hogy ezen a helyen valaha egy nemzetiszocialista emlékmű állt, amelyet évtizedekkel ezelőtt leromboltak.

A műemlékvédelmi hivatalt értesítették, a horogkeresztet a lehető leghamarabb el kell távolítani – közölte kedden egy önkormányzati szóvivő.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából