Ugrás a cikkhez
Reklám

Simicska Lajos fia, Ádám maga hozta nyilvánosságra: Varga-Bajusz Veronika panaszának helyt adva a Fidelitas kizárta őt a szervezetből. Az indoklás szerint a közösségi médiában tett nyilatkozatai és sajtószereplései sértették a Fidelitas alapelveit. A szervezet elnöke azt mondja: Simicskától korrektebb lett volna, ha maga lép ki.

Május 8-án a Fidelitas kizárta sorai közül Simicska Ádámot, derül ki abból a dokumentumból, amelyet az érintett a Facebook-oldalára feltöltött. A levelet két röhögő ikonnal kommentálta Simicska. A döntés tényét megerősítette a hvg.hu kérdésére Böröcz László, a Fidelitas elnöke is, aki a határozatot kézjegyével ellátta.

"Panaszolt véleménynyilvánításai" alapján az etikai bizottság megállapította, hogy magatartásával megsértette a Fidelitas és a Fidesz tekintélyét, jó hírnevét – áll az indoklásban. Azt is bizonyítottnak látta a Fidelitas etikai bizottsága, hogy Simicska a közösségi médiumokban tett megszólalásaival megsértette a szervezet alapelveit és ártott jogos érdekei képviseletének. Ezt márpedig a szabályzat tiltja a Fidelitas tagjainak.

Böröcz a hvg.hu kérdésére elmondta, hogy a tárgyalásra mindkét érintett felet meghívta, ám Simicska nem jelent meg, vagyis nem kívánta védeni magát az eljárás során. A panaszos dr. Varga-Bajusz Veronika volt. Ezen a néven az Emmiben talált a lap egy főosztályvezetőt, aki az ifjúságügyi főosztályért felel, de a Fidelitas budapesti elnökét is így hívják.

A döntés ellen 15 napon belül fellebbezhet Simicska Ádám, ő azonban még nem döntött, megteszi-e. "Még nem tudom, hogy mit fogok csinálni" – nyilatkozta a hvg.hu kérdésére.

Egyelőre csak nevetek. Bár a jó hírnév és a tekintély taglalása fellebbezésre sarkall – tette hozzá Simicska. Jövő hétig kitalálja, hogyan tovább. Kérdés, mikor postázták ki a döntést, mivel a 15 napos határidő onnan számít.

Simicska Ádámtól a korrekt magatartás az lett volna, ha maga lép ki a Fidelitasból – nyilatkozta a lapnak Böröcz. Az etikai eljárásról elmondta, hogy Simicska kijelentései egyértelműen sértették a Fidelitas és a Fidesz érdekeit, egy másik párt támogatására biztatott. A döntés az elnök szerint megfelelt az előírásoknak.

Simicska Ádám április elején intézett több kirohanást a Fidesz és személyesen Orbán Viktor ellen, amikor apjával együtt arra panaszkodott, hogy paparazzók figyelik veszprémi házukat, és kutakodnak kiskorú testvérei után is.

"Mindenkinek üzenem, hogy a mi családunk teljesen rendben van, nem nálunk kell szaglászni, máshol biztosan több lenne a szaftos téma, nekünk biztosan nem kell coming outolni. Ezt mindenki értse, ahogyan érteni akarja. Innen is üdvözöllek, Viktor, ha már ti vagytok az állítólagos keresztény erkölcs felkent bajnokai!" – írta Simicska Ádám a Facebookon. Amikor a kormánypárti sajtó azt állította, hogy a Közgép vezetőjének fiát a Jobbik indíthatja a 2018-as választásokon, Simicska azzal felelt: ő egyetlen politikai szervezetnek a tagja, és ez a Fidelitas. Ennek vetett véget most a Fidesz ifjúsági tagozata.

(HVG nyomán)

Kapcsolódó:

- Kénytelen volt beismerni egyik simicskás hazugságát a Ripost - de csak sunyiban, ahogy egy fideszes szennylaphoz illik

- Újabb pert vesztett a Jobbikkal szemben Orbán egyik kamulapja: ezúttal átgondolatlan simicskázás miatt

- "Milliméterenként lesz levágva a f@szuk", "elmentek a picsába" - facebookos őrjöngésbe kezdett Simicska fia

- A bulizáson és matricázáson túl kutyatápot is vittek már a fidelitaszosok

- A jövő fideszes politikusaitól még egy épkézláb simicskázásra sem futja





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából