Ugrás a cikkhez
Reklám

László Attila MÖM országos vezető írja:

A sorkatonaság megszüntetésének következtében sajnos fiataljainknak már kötelezően nem sajátítják el azokat a honvédelmi ismereteket, amelyre a jelenkori harminc-negyven éves korosztálynak egykoron még lehetősége volt.

Ezért is igyekszünk egyre nagyobb figyelmet fordítani a szabályos és törvényes keretek között lebonyolításra kerülő lőgyakorlatok szervezésére. Amely egyébként nem csak a fiatalabb korosztály számára népszerű, hanem a tapasztaltabb bajtársaink is nagy kedvel vesznek részt a foglalkozásokon.







Szombaton a szolnoki MÁV-lövészklub lőterén a Magyar Nemzetőrség Országos Szövetség (MNOSZ) tiszaföldvári szervezetének a szervezésében és részvételével tartott lőgyakorlatot és házi versenyt a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) Tisza menti térségi szervezete.

Az eseményre egyébként az ország több megyéjéből is készültek és indultak útnak a mozgalom tagjai, de sajnos az időjárás most közbeszólt. Ennek következtében csak egy Szabolcs megyei delegáció és egy Pest megyei bajtársunk tudott csatlakozni a programhoz.




A lőtérvezető elméleti és baleseti oktatását követően vette kezdetét a lőgyakorlat, majd a jelenlevők közötti házi versenyt, amelyben a legjobb eredményt Berta Gábor, a MÖM rákóczifalvai szervezetének a vezetője érte el.

De a többiek sem vallottak szégyent annak ellenére, hogy volt aki életében most először vett részt lövészeten.

Ezúton is köszönöm Ferenczi József bajtársunknak a szervezést, valamint a MÁV-lövészklubnak a lehetőséget!




Frissítés: Zsidrákék is lőrésen voltak: menetrend szerinti neonácizás a HVG-nél

A fenti beszámolót így tálalta a szélsőliberális lap:

A gárdisták elméleti és baleseti oktatása után kezdődött a lőgyakorlat.

"Tegnap a Szolnoki MÁV lövészklub lőterén a MNOSZ Tiszaföldvári szervezetének a szervezésében és részvételével tartott lőgyakorlatot és házi versenyt a MÖM Tisza menti térségi szervezete" - adta hírül a korábbi gárdák egyik utódszervezete, a 2014-ben alakult Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM). A MNOSZ vélhetően a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetségét jelenti.

A szélsőjobboldali szervezet vezetője, László Attila által aláírt hírlevél nem részletezi, éles lőgyakorlatot tartottak-e a MÁV lőterén, vagy csak airsoftoztak, mint orosz GRU-ügynökökkel a betiltott neonáci Magyar Nemzeti Arcvonal aktivistái, de az előbbit valószínűsíti, hogy azt írja: "A lőtérvezető elméleti és baleseti oktatását követően vette kezdetét a lőgyakorlat."

A gárdista utódszervezet azzal indokolja az ilyen lőgyakorlatok szükségességét, hogy "a sorkatonaság megszüntetésének következtében, sajnos fiataljainknak már kötelezően nem sajátítják el azokat a honvédelmi ismereteket, amelyre a jelenkori harminc-negyven éves korosztálynak, egykoron még lehetősége volt. Ezért is igyekszünk egyre nagyobb figyelmet fordítani a szabályos és törvényes keretek között lebonyolításra kerülő lőgyakorlatok szervezésére." A hírlevél végén a szerző külön megköszöni a MÁV lövészklubnak "a lehetőséget".

A MÖM vezetője, László Attila egyébként a napokban interjút adott a szélsőjobboldali Betyársereg honlapjának, amelyben közli: "A mozgalom a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem, valamint a magyar nemzeti értékrend és életterület megvédése (önvédelme) mentén, létrehozott önkéntes szerveződés (...) legfőbb tevékenységünk a helyi önvédelmi közösségek létrehozásának a kezdeményezése. (...) 'Hadrendbe' kell állítanunk a tettre kész magyarjainkat, fiataljainkat!"

Emlékezetes, hogy a kormány egy tavaly év végi döntése 27 milliárd forintot szán új lőterek létrehozására, Magyarország védelmi képességének fejlesztésére.

László Attila MÖM-vezető sajtó-helyreigazítási levele a HVG ferdítésekre épülő írására reagálva

Önök a 2016. január 15-én megjelent, A MÁV lőterén gyakorlatoztak a gárdisták cikkükben több valótlanságot állítottak, amely tévedésük miatt kérem önöktől az írás korrekcióját, helyreigazítását.

Elsőként azt kívánom leszögezni, hogy az általam 2014. október 18-án Budapesten életre hívott Magyar Önvédelmi Mozgalom, semmilyen formában nem utódszervezete egyik gárdának sem. Erre utaló kijelentés a MÖM kommunikációjában eddig soha, semmilyen formában nem jelent meg.

Csakúgy mint a szélsőjobboldali meghatározást sem használtuk egyetlen nyilvános kommunikációs elemünkben sem. Ellenben a hazafias, vagy nemzeti értékelvű kifejezésekkel, amelyek rendszerint megjelennek az írásainkban, publikációinkban.

Vagyis az állítás, miszerint személyem egy szélsőjobboldali szervezet vezetője, nem helytálló.

Maga az írás címe azt állítja, hogy gárdisták gyakorlatoznak a lőtéren, miközben a valóság az, hogy az MNOSZ, illetve a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai vettek részt a foglalkozáson.

Vagyis az állítás szintén nem felel meg a valóságnak, nem igaz tényközlést tartalmaz.

Továbbá a "vagy csak airsoftoztak, mint orosz GRU-ügynökökkel a betiltott neonáci" mondatrész teljesen indokolatlanul jelenik meg az írásban, hiszen ezzel a szövegkörnyezettel feltételezve ugyan, de párhuzamba helyezik a Magyar Önvédelmi Mozgalmat az orosz titkosszolgálattal.

Ez a szövegrész egyértelműen a rosszindulat és az ártó szándék feltételezésére ad okot számomra és teljesen eltér a hírszolgálatunk által a médiához eljuttatott tényszerű tájékoztatásunktól.

Ezért kérem önöket, hogy a hvg.hu hírportálon megjelent, fentebb említett íráshoz kapcsolódva és ugyanakkora terjedelemben korrigálják a valótlan állításokat egy sajtó-helyreigazítási címmel ellátott új írásban a holnapi nap folyamán. Amennyiben kérésemnek nem kívánnak eleget tenni, abban az esetben kénytelen leszek jogi útra terelni az önök valótlan állításaira épült cikk megjelentetése miatt keletkezett sérelmemet.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából