Ugrás a cikkhez
Reklám

Azért, hogy ne üssön vissza a másnap...

Háborgó gyomor, ködös gondolatok és olyan fejfájás, mintha alvás közben egy baseballütővel ismerkedtünk volna meg közelebbről. Bizony-bizony, a másnap sokszor igen küzdelmes tud lenni.

Ilyenkor az embernek minden eszébe jut, ami kicsit is segít túlélni a napot, reggel nagy csésze kávé, aztán a kutyaharapást szőrével mondás alapján jöhet egy pohár sör, bevállalósabbaknak egy Bloody Mary, majd aztán egy jó kis szauna.

Ezek azok a tanácsok, amik biztosan nem fognak használni egy átdorbézolt szilveszteri parti után. Ahhoz, hogy megértsük, mi is jó ilyenkor a szervezetünknek, nézzük meg mi is okozza a macskajajt!




“Mert kevertem az italokat” – vágják rá sokan, pedig a fő ok a kiszáradás, ez hibáztatható a legtöbb kellemetlen következményért. Az alkohol erősen vizelethajtó hatású, ebből kifolyólag érezhetjük, hogy kiszáradt a szánk, majd szétrobban a fejünk és forog velünk a világ. A gyomornyálkahártya-irritáció miatt pedig emésztési nehézségeket, émelygést és hányást is okozhatnak az előző este olyan vidáman legurított italok.

A kulcs a megelőzés

Ez persze nem azt jelenti, hogyha betartjuk a leírtakat, akkor másnap Csipkerózsikaként nyitjuk ki a szemünket, de tompíthatjuk a következményeket:

Ha kész a baj:

(Híradó)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából