Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy szimpatikus svájci törvény értelmében a napokban megbüntettek egy svájci konvertita muszlim nőt és egy algériai provokátort, amiért az aznap bevezetett, az adott kanton lakóinak 65 százaléka által megszavazott törvény elleni tiltakozásul iszlám ruhaviseletben jártak a nyílt utcán - ismerteti az Independentre hivatkozva a 24.hu.



Rachid Nekkaz és Nora Illi

Egy három évvel ezelőtti népszavazáson döntöttek úgy a svájci Ticino kanton lakói, hogy - nyilván az újkori boszorkányüldözést megelőzendő - nem akarnak szemeteszsáknak öltözött nőszemélyeket látni az utcán. A demokrata jelzőpaletta segítségével akár progresszívnek is nevezhető törvény július elsejével lépett jogerőre a zömében római katolikus svájciak lakta kantonban.

A kulturális térhódítás ellen szót emelő népszavazáson a kanton lakosságának 65 százaléka döntött a tiltás mellett. A közterületen való burka vagy nikáb hordása még az oda látogató turisták számára is tilos. A tiltás Lugano, Locarno, Magadino, Bellinzona, Ascona és Mendrisio városát is érinti, ráadásul arab szövegezéssel is elkészült a felhívás annak érdekében, hogy egyetlen személy se tudjon arra hivatkozni, hogy nem beszéli a nyelvet - hívja fel a figyelmet a 888 az RT-re hivatkozva.



Nora 19 évesen lett boszorkány

Mindezek ellenére a két provokátor, Nora Illi és Rachid Nekkaz, a muszlimok európai pluszjogaiért harcoló felforgatók a törvény életbe lépése után Locarno utcáin sétáltak burkában. A rendőrök megállították őket, a francia-algériai származású Nekkazt 230 svájci frankra (66 ezer forint), míg zürichi társát, aki 19 éves korában csatlakozott az "igazhitűek" közösséghez, 10 ezer svájci frankra (közel 3 millió forint) büntették meg.



A svájciak nem akarnak félreérthető helyzeteket

2011-ben Nekkaz egymillió eurós alapot ajánlott fel azon nők védelmére, akik burkában vagy fátyolban szeretnének utcára menni olyan országokban, ahol ez tilos.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából