Ugrás a cikkhez
Reklám

Fényképet tett közzé az Iszlám Állam szerdán egy házilag elkészített robbanószerkezetről, amely a dzsihadista szervezet állítása szerint a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép október 31-i szerencsétlenségét okozta.




A képen három egymás mellé helyezett tárgy látszik egy kék lepedőre helyezve: egy dobozos üdítőital doboza, egy gyújtószerkezet és egy kapcsoló. A dzsihadisták Dábik című magazinjában ugyancsak megjelentek képek "a mudzsáhidok által megszerzett" orosz útlevelekről.

Az interneten terjedő fényképek valódiságát hivatalos források egyelőre nem erősítették meg.




A Dábik azt is írja, hogy az Iszlám Állam eredetileg nem orosz gépet, hanem egy olyan utasszállítót akart megtámadni, amely a terrorszervezet elleni, Washington vezette nemzetközi koalíció valamely tagjához tartozik.



Így történhetett




Az azóta ugyancsak az interneten terjedő cikk szerint a terroristák azután döntöttek az orosz gép elleni támadásról, hogy Moszkva szeptember végén megkezdte légicsapásait a milícia szíriai állásai ellen.




"Miután rést találtunk a sarm-es-sejki nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerén (…) orosz gépre változtattuk a célpontot" – írja a Dábik. Az írás szerint a dzsihadisták pokolgépet juttattak a gépre, amely "219 orosz és 5 más származású keresztes halálát okozta egy hónappal Oroszország meggondolatlan döntése után".

(MTI - Mirror - Mandiner)

Kapcsolódó: Az utastérben helyezték el a pokolgépet az orosz gépen

Korábban írtuk: Tíz euró fejében már fegyvert vagy drogot is lehet vinni a repülőkre Sarm-es-Sejkben





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából