Ugrás a cikkhez
Reklám

Az alábbi "találós kérdéssel" a rendőrség kettős mércéjére akartunk rámutatni tegnap, ráirányítva a figyelmet arra, hogy, bár megkönnyítené a körözést a bőrszín feltüntetése a rendőrségi felhívásokban, csak a legritkább esetben nevezik azt meg - kivéve ha fehér, azaz magyar emberről van szó.




És, mivel a legritkább esetben találkozunk bőrszínmegjelöléssel, amikor pedig mégis találkozunk, akkor fehér emberről van szó, adódik a következtetés, hogy amikor nem tüntetik fel, akkor milyen származásúakról lehet szó, azaz mi az "alapértelmezett" - ez pedig tökéletesen egybecseng a tapasztalatokkal és a börtönben is látható arányokkal.

Pintér rendőrségétől pedig mi sem áll távolabb, mint az igazság feltárása cigánybűnözés-ügyben: ahelyett, hogy mindig közölnék a származást, akkor is, ha az elkövető cigány, nem csak akkor, ha egészen véletlenül áldozat - nos, tudja a kedves olvasó, mit tettek ehelyett? Meghamisították a saját közleményüket, miután portálunkon felhívtuk rá a figyelmet, nehogy nyoma maradjon ennek a beszédes beismerésnek és az ez által elárult arányoknak!

Íme a tegnapi cikkünk, benne a Police.hu-ról származó közleménnyel:

Keresse a különbséget!

Vajon mi az, ami ebben a Police.hu-közleményben szerepel, ám kimarad a többi hasonló híradás kb. 90%-ából, és mi lehet ennek az oka? A kérdés persze költői...

Bántalmazta a sértettet

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

2014. január 15. 7:28

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a tettes azonosításában.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 11010/2438/2013.bü. számon eljárást folytat súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2013. december 23-án a Tatabánya, Bláthy Ottó utcában lévő parkolóban bántalmazta, többször megütötte az éppen személygépkocsijával elhajtani készülő sértettet.

A bántalmazó 40 év körüli, fehér bőrű, körülbelül 180 cm magas, kerek arcú, rövid sötét hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor szürkés színű, kockás, derékig érő szövetkabátot és kék farmernadrágot viselt. A férfi a helyszínről egy ötajtós, sötétzöld színű Suzuki Swift típusú gépjárművel távozott.

A Tatabányai Rendőrkapitányság az ismeretlen férfi azonosításában a lakosság segítségét kéri. Aki ismeri a tettest, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.

És így néz ki a fenti közlemény ma, egy nappal később, ugyancsak a Police.hu-n:




Bizony, eltűnt a "fehér bőrű", sunyin, aljasul. Mintha csak egy rajtakapott kisgyerek követte volna el.

A Google azonban nagy leleplező: a kérdéses mondatrészre rákeresve az eredeti változatot mutatja:




De megtalálható az eredeti változat a közleményt tegnap délután ugyancsak átvevő Kemma.hu-n is (még):




Ezzel foglalkozik tehát a mi pénzünkből fenntartott rendőrség. Szolgálnak és védenek. Szolgálják a magyarellenes intézkedéseket hozó hatalmat, és védik az életünkre törő cigánybűnözőket, még hamisítani is képesek a kedvükért. És persze megint az a szélsőséges és üldözendő, aki ezt észreveszi és szóvá teszi...

Cenzorok, figyelem!

Utánanéztünk, mielőtt még az archívumot is meghamisítanák, milyen további hibákat követtek el korábban.

Nos, a fehér bőr megjelölése előfordul jó párszor, ezzel nincs is gond, ez ugye nem rasszizmus, csak akkor probléma, ha megjelenik a Kuruc.infón.




Előfordultak azonban sokkal súlyosabb esetek is, melyek szörnyűséges rasszizmusról árulkodnak, és kiteszik szegény etnikumot az általánosítás, a címkézés, a bűnbakká válás, a kollektív bűnösség elszenvedése stb. veszélyének.

Íme, összesen 24 alkalommal követték el azt a hibát, hogy beleírták a barna bőrszínt is:




Természetesen a sötét bőr is rasszizmus, ebből is találtunk ötöt:




A kreol bőrű egy finomabb megfogalmazás, nem túlságosan lényegretörő, mégis érti belőle az ember, amit kell, így ezzel többször próbálkoztak, de mégsem lett bevett gyakorlat - ugye senki sem hiszi, hogy összesen 70 "kreollal" volt eddig összesen probléma... Mint ahogy az is nevetséges érv lenne, hogy feltüntetik a sötét bőrűeket is, de ők a többféle megnevezés összeadása után is csak száz körül vannak, együttvéve is kevesebben, mint a fehérek...




A legszélsőségesebb eset szerencsére csak egyszer fordul elő, eszerint egyáltalán nincs is négerbűnözés hazánkban, hála az égnek. Mint hogy, mint tudjuk, cigánybűnözés sem létezik... Ja és persze rend van.




(Kuruc.info)

Kapcsolódó: 

- A cigánybűnöző-mosdatás trükkjeiből: a HVG-nél nem az életkor - a származás dönti el, ki a fiatal

- Cigány örökifjak és 17 éves férfiak a rendőrségi közleményekben

- Az MTI-nek a húszéves (vélhetően többgyerekes) bűnöző kancigány is "fiú"



Friss hírek az elmúlt 24 órából