Ugrás a cikkhez
Reklám

Terhelő bizonyíték híján elengedték az őrizetből a strassburgi támadó további két hozzátartozóját – közölte a párizsi ügyészség vasárnap.

A hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a kedden Strassburg belvárosában elkövetett támadással összefüggésben. A merénylő, a 29 éves Chérif Chekatt szüleit és két testvérét előző nap szabadon engedték, így már csak egy ember áll őrizet alatt. Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

A strassburgi lövöldözésben négyen vesztették életüket és többen megsebesültek.

Cherif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strassburg Neudorf negyedében lőtték le a járőröző rendőrök csütörtök este.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet „katonája” volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. Viszont a támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

Vasárnap százak emlékeztek meg a lövöldözés áldozatairól Strassburgban.

Frissítés: Ötre nőtt a merénylet áldozatainak száma

A kórházban életét vesztette a strassburgi lövöldözés egyik sebesültje vasárnap, ő az ötödik ember, aki meghalt a Chérif Chekatt által kedd este elkövetett támadásban – közölte a párizsi ügyészség.

Az elhunyt, a 36 éves lengyel állampolgár, Barto Pedro Orent-Niedzielski Strassburgban élt.

A karácsonyi vásárban elkövetett merényletnek több sebesültje van, néhányuk állapota súlyos.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából