Ugrás a cikkhez
Reklám

Tovább dagad a Facebook-botrány. A hírek szerint a Cambridge Analytica  jóval több, mint 87 millió Facebook-felhasználóról gyűjtött adatokat, és a botrányt kirobbantó Christopher Wylie úgy sejti, a jogosulatlanul megszerzett infók egy része Oroszországban landolt.

Fény derült arra is, hogy a Facebook kórházakkal is tárgyalt az ott ápolt betegek adatainak megosztásáról. A cég titkos projektcsoportot hozott létre, amelynek feladata az lett volna, hogy rávegye az Egyesült Államok legnagyobb egészségügyi intézményeit, adják ki a "névtelen" betegadatokat.

A Facebook azt állítja, hogy az adatokat pusztán az orvosok közössége használta volna kutatási célokra; mindenesetre amikor a botrány kirobbant, úgy döntött, "felfüggeszti" a projektet.




Végül még egy hír: az Apple társalapítója, Steve Wozniak is elhagyni készül a Facebookot. A fiók deaktiválása előtti posztjában azt írta, hogy a jövőben marad a régi vágású e-maileknél és szöveges üzeneteknél. A fiókját azonban nem törli, mert nem akarja, hogy bárki is a "stevewoz" nevet használja.

(Computerworld nyomán)

Korábban írtuk: Zuckerberg: több mint kétmilliárd Facebook-profil adataihoz férhettek hozzá kényükre-kedvükre illetéktelenek

Kapcsolódó:

- Facebook: fizess, ha nem akarod, hogy használjuk az adataidat! - A rasszistákat pedig listázzák

- Zuckerberg maga nevezte "buta f@sznak" a Facebook felhasználóit





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából