Ugrás a cikkhez
Reklám

Rekordszámú, 2 millió 152 ezer érdeklődő kereste fel 2018-ban az egykori auschwitz-birkenaui munkatábort, ahol a hivatalos holodogmatika tanai szerint már csak "1,1 millió embert, köztük csaknem egymillió zsidót pusztítottak el a nácik a második világháború alatt". Mint ismeretes, ez a szám a négymillióról indult.



Csökkenő áldozati számok az auschwitzi holovidámpark emléktábláján - csak jelezzük, hogy a magyarországi Btk. 333. paragrafusa alapján ez olyan bűntett, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő...

Az emlékhely igazgatóságának közleménye szerint a látogatók száma 50 ezerrel haladta meg az ugyancsak rekordnak számító 2017-es év látogatottságát.

A látogatók között 405 ezer lengyel, 281 ezer brit, 136 ezer amerikai, 116 ezer olasz, 95 ezer spanyol, 76 ezer német, 69 ezer francia és 65 ezer izraeli volt. A magyar (?) látogatók száma nem szerepel a múzeum közleményében, de a bűnös nemzet elégedjen meg azzal, hogy kárpit fizethet. Van mit: mint emlékezetes, a már fülkeforradalmi Orbán-kormány a szent holokamu 70. évfordulójára kétszer 50 százalékkal emelte meg a "túlélők" nyugdíj-kiegészítését.

Az izraelieket nem vonzza a holovidámpark

A legnagyobb arányban, 36 százalékkal a portugálok száma nőtt 2018-ban. A kínai és az izraeli látogatók száma 21, illetve 23 százalékkal csökkent.

Az emlékhely és múzeum honlapját több mint 27 millió alkalommal keresték fel, a Twitteren 275 ezer, a Facebookon 265 ezer követője van az intézménynek.

Az emlékhely Auschwitzcal és holokauszttal kapcsolatos "felvilágosító programjain" tavaly 17 ezer ember vett részt.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Ismét a kettős mércéről: a nyomor idején is drasztikusan növelik a "holokauszt-túlélők" javadalmazását

- A nemzeti ügyek kormánya tartja a szavát: azonnali hatállyal 50 százalékkal növeli a "Holokauszt-túlélők" életjáradékát

- Erre is jut egy kis pénz: 2 X 50%-kal emelkedik a "túlélők" "kiegészítése", sőt emlékbizottságot hoz létre Orbán nekik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából