Ugrás a cikkhez
Reklám

A választás előtt a Most Mozgalom elnevezésű "alternatív szervezet" vezetője azt közölte: a saját szemével látta, ahogy öt mikropárt elnöki szinten cserélgette az ajánlóíveket. Az adatvédelmi hatóság az aránytalanul nagy időráfordítás indokával még az ügy előtt elutasította azt a felvetést, hogy a választási hatóságnak át kellene bogarásznia a gyanús íveket.




Így a Most Mozgalom aktivistái a hétvégén maguk próbáltak a lemásolt ajánlások nyomába eredni. Becsöngettek a Magyarországi Cigány Párt gyanús ívein szereplő emberekhez, hogy rákérdezzenek, ténylegesen kit is ajánlottak.

Ketten azt mondják, ők egyedül a Szili Katalin pártja, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért jelöltjét ajánlották. Sőt, az egyik szereplő most tudta meg először, hogy egyáltalán ajánlott valakit, állítása szerint az elé rakott íven megadott adatai stimmelnek, de az aláírás és a személyi azonosító már nem.

A jelöltállítás nem elsősorban a mikropártok eredményei miatt számít lényegesnek, hanem azért, mert a csalással vádolt szervezetek közül az MCP, a KTI, a Zöldek és a JESZ kellő számú egyéni jelöltje után országos listát is állíthatott, és erre az államtól lényegében megkötés nélkül elkölthető 149 millió forintot kapott.

(Index nyomán)

Korábban írtuk:

- Áládár szomorú

- A saját rokonsága sem szavazott Áládárra, még a gaz náci Jobbik is szavazatokat vett el tőlük

- Áládár "népirtó gyűlölettel" és a cigányok kivándorlásával riogat

- Itt a legújabb lenyűgöző cigány kampányfilm
- Kitört a háború Áládár és az MSZP cigányai közt
- Közkegyelmet kér a cigány "politikai foglyoknak" Áládár pártja - Az MSZP összefogna velük a Jobbik ellenében
- Áládár fiacskája is "jogvédő": "üldözött" illegális bevándorlókat segített Wiennába szökni


Friss hírek az elmúlt 24 órából