Ugrás a cikkhez
Reklám

Rendőrségen tett feljelentést Ózdon az egyik párt, amely szerint a város több szavazóköréhez szervezetten szállítanak voksolókat – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

A rendőrség vizsgálja, hogy fennáll-e bűncselekmény gyanúja, ezt követően dönt a továbbiakról – közölte.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében a választás második fordulójában három jelölt között dől el a parlamenti mandátum sorsa. Kovács János, a megyei területi választási iroda vezetője az MTI-nek azt mondta: a választási bizottságokhoz eddig nem érkezett kifogás a megyéből.

(MTI)

Korábban írtuk: Információink szerint a Borsod megyei Ózd-Farkaslyuk településen, az 5-ös választókerületben szervezetten viszik a cigányokat szavazni. A megfigyelőknek köszönhetően sikerült tetten érni őket - adja hírül a Szent Korona Rádió.

A korábbi tapasztalatok (liberálisan: előítéletek) miatt a helyiek megfigyelőket állítottak a gyanús helyszínekre, így derülhetett fény az ózdi 5-ös választókerületben történő csalásról: egy Citroen típusú járművel több fordulóval vittek helyi cigányokat szavazni.

A helyi hazafiak és Zagyva Gyula, a HVIM elnöke hamar a helyszínre értek, és megerősítették: súlyos, de nem szokatlan választási csalásnak lehettek szemtanúi.

Az ózdi hazafiak vezetője panasszal élt a választási irodában, Zagyva Gyula pedig feljelentést tett a választási rend megzavarására vonatkozó bűncselekmény alapos gyanújával.

A helyi cigányok egyre többen gyülekeznek, és fenyegetik a hazafiakat, akik a választás rendjét próbálják fenntartani. Lassanként feltűnik egy-két rendőr járőr is a helyszínen.

(SzKR nyomán)

Kapcsolódó:
- "Kaptunk egy felest meg egy sört" - megvásárolt cigány szavazatokkal menetel a kétharmad felé a Fidesz
- Megvásárolt cigány szavazatokkal menetel a kétharmad felé a Fidesz - II. rész

- Újabb lebukás: a kopogtatócédulák adatai alapján szórja reklámjait a Fidesz

- 400 forintért vásárolja a cigány szavazatokat az MSZP



Friss hírek az elmúlt 24 órából