Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Istenek eredete - Göbekli Tepe

A kötet a Göbekli Tepe-i megalitikus komplexum felderítésével foglalkozik, azzal, hogy kik építették, és hogyan táplálta a civilizáció megalapításával kapcsolatos legendákat.

• Részletes leírást ad Göbekli Tepe elrendezéséről, architektúrájáról, valamint a lenyűgöző faragványairól;
• Felderíti, hogyan építették fel válaszul egy globális kataklizmára;
• Elmagyarázza, hogy az Énok könyvének Figyelői és a sumér hagyományok Anunnaki istenei hozták létre;
• Feltárja az Édenkert maradványainak helyét ugyanabban a térségben...

A törökországi Göbekli Tepének az utolsó jégkorszak végén épült rejtélyes kőtemplom-együttese az egyik legnagyobb kihívás a 21. század archeológusai számára. Épp 7000 évvel régebbi, mint a Nagy Piramis és Stonehenge különös épületei és a T-alakú monolitok alkotta gyűrűi, melyeket 10-15 tonna tömegű kövekből építettek, a kifinomultság és művészi hozzáértés olyan szintjét mutatják, melynek nem akadt párja az ókori világ nagy civilizációinak, a suméroknak, az egyiptomiaknak és a babilóniaknak a megjelenéséig.

Göbekli Tepére és a környező lelőhelyekre tett utazásairól szóló feljegyzéseiben Andrew Collins részletesen ír az elrendezésről, az architektúráról, a jégkori állatokat és emberi állatokat ábrázoló kiváló faragott domborművekről, melyeket ma a világ legrégebbi kőépítészeti emlékeként elismert 12 000 éves megalitkomplexumban találtak.

Felkutatja, hogyan építették fel válaszul egy globális kataklizmára – a bibliai Nagy özönvízre, és elmagyarázza, hogyan szolgált átjáróként és térképként az égi világhoz, az első teremtés helyéhez, melybe a Hattyú konstelláció egyik fényes csillagán át lehetett bejutni. Leleplezi, hogy akik a felépítése mögött álltak, azok az Énok könyvének Figyelői, és a sumér hagyomány Anunnaki istenei voltak.

Leleplezvén Göbekli Tepe alapvető szerepét a civilizáció felemelkedésében, Collins rámutat arra, hogyan kapcsolódik ez az emberiség megteremtéséhez az Édenkertben, valamint a titkokhoz, melyet Ádám adott tovább fiának, Sétnek, a setiták elnevezésű angyali nép megalapítójának.

Az Ádám kincseinek legendás barlangja utáni kutatás közben a szerző felfedezi az Édenkertet, és az Élet Fájának maradványait ugyanabban a szent térségben, ahol ma Göbekli Tepe feltárása folyik.

Rendelés itt

Férfienergia - Bedő Imre

„Hová tűntek a férfiak?” kérdezik lépten-nyomon nők és férfiak egyaránt. Ma már tudósok, kutatók jelzik, hogy ez a nyugati világ egyik legsúlyosabb problémája...

Ez a könyv támpontot ad nemcsak ahhoz, hogy miért jutottunk ide, hanem a férfiasság gyökereihez, a férfivá válás lépéseihez és ahhoz is, hogy a ma oly divatos külsőségek helyett mi tesz valakit valóban férfivá, aki valódi társa lehet a nőnek, példaképe, mintája a gyereknek.

Könyvek százai, bestseller írók sokasága akarja elhitetni velünk, hogy „a férfiértékek elavultak, hasznavehetetlenné váltak, a nők minden területen értékesebbek, hatékonyabbak, a férfiasság véghanyatlásban van, és el fog tűnni!”

• Időben észbe kapunk még?
• Vagyunk még elegen, akik azt gondoljuk, hogy a Férfi és a férfiasság értékei létfontosságúak?
• Hogy a Férfi és a férfiasság nélkül nemhogy élet, harmónia és egyensúly nincs, hanem semmi sincs?

• Kinek lenne jó, ha ez bekövetkezne?
• A férfiaknak? Nem!
• A nőknek? Nem!

Akkor fogjunk össze!!

Az erőt, a tartást, a kisugárzást, az építő harcot és a teremtő lángot ne váltsa fel a puhaság és a tunyaság!

Állítsuk vissza, őrizzük meg és örökítsük együtt a férfiasság eredeti értékeit!
Állítsuk helyre a férfiak önbecsülését! Sokszorozzuk meg teremtő erőnket!

Teremtsünk új egyezséget Férfi és Nő között! Új egyezség kell ahhoz, hogy asszonyainkkal egy szép és értelmes életre visszatekintve együtt öregedhessünk meg!
*
A kötetben foglaltak az alábbi tartalom szerint követhetők nyomon:

I. A férfiak és a férfiasság:
• Bevezető - Hol tartunk ma?
• Utazás a férfiasság körül;
• A férfivé válás útja, a férfivé válás pillanata;
• A férfiminőség aspektusai;
• A férfi életút öt stációja, a négy archetípus megélése;
• A férfivá válás gyakorlata;

II. A férfiak működése:
• A férfiak sajátos motivációs rendszere;
• A férfiakat kötelező kulturális termékek;
• A férfi és a nő közötti új szövetség alapjai;

Összefoglaló - Mi a következő lépés?

*
A „Férfienergia” című ezen kiadványt Csaba testvér és Kassai Lajos lovasíjász így ajánlja, és foglalják össze a könyv lényegét:

„Menj, akarj teremtő erővel az asztalfőre ülni! Merj férfiként szép családodról, gyermekeidről gondoskodni, gyönyörködj napról-napra növekvő házad népében és boldog leszel! Isten áldása legyen-e szép könyvön és a Kárpát-medence minden családját szerető tisztességes férfiján!”
(Böjte Csaba Testvér)
*

„Egy tradícionális párkapcsolat alapja a tradícionális lét. Az emberiség eddig eltelt ideje nagy részét ebben a létállapotban töltötte, aztán jött az ipari forradalom, és ami addig megszokott volt berepedezett, majd elkezdett szilánkjaira hullani. A munkakörülmények, a párkapcsolatok, az iskolarendszer, a táplálkozás, a világról alkotott kép gyökereiben változott meg, de nem egyszerűen az történt, hogy egyszer csak megváltozott, hanem folyamatosan változik, mégpedig expoenciális ütemben. Az események sodrában vergődő ember számára pedig alig maradt kapaszkodó.

A jóléti társadalmakban kihaló félben lévő fajjá vált a férfi. Köszönhetően annak, hogy a férfi tulajdonságok szerzett tulajdonságok. Miután a bennünket körülvevő jólét minimalizálja vagy teljesen megszünteti az ilyen irányú erőfeszítéseket, és eltűnik az a hőfok, ami az acél megedzéséhez szükséges, a fém, ami ebből a kohóból kikerül meglehetősen lágyra sikeredik.

Sokan törik a fejüket, hogy van-e, és ha van, akkor mi a kivezető út a meglehetősen életidegen helyzetből, de csekély azoknak a száma, akik tenni is próbálnak valamit.

Ezen kevesek közé tartozik Bedő Imre, akinek ajánlom gondolatait az útkeresők számára!”
(Kassai Lajos lovasíjász)

Rendelés itt

Félni csak kinek is lehet? 5. kiadás - Bunyevácz Zsuzsa

Ötödik újranyomás - 2016!

Minden nehézség ellenére igyekszünk ezt a fontos alapkönyvet az érdeklődők számára könyvesházunkban folyamatosan hozzáférhetővé tenni.

Annak ellenére, hogy ezt az érdekfeszítő és fontos alkotást - furcsa módon - ideig-óráig elérhetetlenné tették, igyekeztünk gyorsan és az érdeklődők számára kielégítően biztosítani.
-------------------------------------------------
„Magyarországot illetően érzéseim nem voltak tárgyilagosak. Bevallom, hogy undort éreztem, és érzek még ma is, ama turáni törzs iránt. Akárcsak rokonaik a törökök, nagyon sok mindent elpusztítottak, ugyanakkor nem alkottak semmit. Buda Pest csalárd város, minden ősi jelleg nélkül. Elérkezett a felszabadítás és a megtorlás órája.”

A fenti sort Harold Nicolson brit diplomata, politikus írta 1919-ben, miután részt vett a párizsi békekonferencián. Aztán alig száz év múlva majdnem ugyanezt fogja harsogni az Európai Unió, az Egyesült Államok némely vezéralakja és hazai elvbarátaik: senkiházi betolakodók vagyunk Európában; mindig is csúnyán bántunk a kisebbségekkel, nálunk a múltban és napjainkban rettegnie kellett a zsidóknak és a cigányoknak; a kormány 2010 óta felszámolja a demokráciát, megszünteti a jogállamot, diktatúrát vezet be. Bűnös nép vagyunk, antiszemiták, rasszisták…

Az EU, az ENSZ, mindenfajta bizottságok és szervezeteksorra ítélnek el minket, nincs olyan hét, hogy ne marasztalnának el valamiért, legyen az alkotmánymódosítás, színházigazgatói kinevezés vagy utcanév. Ráadásul olyan ügyekbe szólnak bele, amelyeknek a mása megtalálható más uniós országban is, illetve olyan országokat nem marasztalnak el, mint például Izrael, ahol messze rosszabbul bánnak a palesztinokkal, mint mi valaha is bántunk a kisebbségeinkkel…

És amikor már a tengerhajózással kapcsolatban is vádakat fogalmaztak meg ellenünk, nyilvánvalóvá kellett válnia, valójában nem arról szól a történet, ami a felszínen látszik.

• Okkal kérdezhetjük: mi a valódi baj velünk?
• Honnan ered ez az ellentét a magyarok és a „művelt Nyugat” között?
• Csak korunkban tapasztalható mindez?
• Vagy már sokkal korábban kezdődött?
• Tán valami ősi ellentéttel van dolgunk?
• Gondolkodásbeli különbség az oka a köztünk és a művelt világ némely irányítója közti véleménykülönbségeknek?
• És valójában mi az, amit nem tudnak megbocsátani nekünk?

A Nyugat ma szívesen tetszeleg a civilizáció, a műveltség megteremtőjének szerepében. Az európai felvilágosodás, Darwin és a marxisták hatására a történetírásuk azt hangoztatja, hogy állandó fejlődéssel jutottunk el napjainkig, amikor is a Nyugatnak köszönhetően létrejött a világ legfejlettebb civilizációja. Magukat tartják a fejlődés utolsó láncszemének, és saját felsőbbrendűségüket hirdetik. Ők mondják meg, kik az alacsonyabb rendűek, és kik a barbárok. (És persze mi, magyarok, ez utóbbiak közé tartozunk.)

De ugyanez vonatkozik a vallásokra is: Európa zsidó-keresztény gyökereiről beszélnek, Ábrahám az egyistenhit megalapozója. A kereszténység felvétele előtt gyakorlatilag pogány csürhe voltunk, az „ázsiai hordákból” csak itt Európában, a kereszténység felvételének köszönhetően lettünk valakik.

De valóban így van ez? Gondoljunk csak bele a következőkbe!

• Mi is az az európai kultúra?
• Mire is ez az európai felsőbbrendűség?

Rendelés itt

A teljes Nag Hammadi Gnosztikus Könyvtár

Egy decemberi napon történt 1945-ben, Nag Hammadi városának közelében, Felső-Egyiptomban, hogy a gnoszticizmus tanulmányozásának módja egyszer és mindenkorra radikálisan megváltozott. Egy arab paraszt, nagy sziklát ásott körül, azért, hogy termékennyé tegye földjét, amikor hirtelen egy régi, vörös agyagedényt fordított ki a talajból.

Remélvén, hogy eltemetett kincset talált, tétovázva és nyugtalanságot érezve a dzsinn miatt, aki esetleg a kincset őrizheti, összetörte az edényt, hogy megvizsgálhassa tartalmát. A belsejében azonban nem kincset talált, nem is dzsinnt, hanem könyveket: több mint egy tucat kódexet, aranyozott barna bőrbe kötve. Szinte meg sem fordult a fejében, hogy valami hihetetlenül fontos ősi szövegek gyűjteményére bukkant, kéziratokra, melyeket másfélezer éve rejtettek el – esetleg szerzetesek, a közeli Szent Pakomius kolostorból, olyan helyet kerestek, ahol megmenthetik őket az Egyház által elrendelt pusztítástól, melyet kíméletlenül folytattak az eretnekek és az eretnekség ellen.

Felső-Egyiptomban, Nag Hammadiban talált gyűjtemény13 ősi kódexből áll és több mint 50 szöveget tartalmaz. Ez a rendkívül fontos felfedezés számos jelentős gnosztikus szöveget hozott napvilágra – olyan szövegeket, melyekről azt hitték, hogy teljes egészében megsemmisültek a korai kereszténység magát „ortodoxnak” nevező ágával szembeni harc során. Olyan szövegeket tartalmaz, mint például a Tamás Evangéliuma, Fülöp Evangéliuma, vagy az Igazság Evangéliuma.

A felfedezés és a Nag Hammadi könyvtári szövegek lefordítása az 1970-es években vált teljessé, hatalmas lendítőerőt adva a korai kereszténység és a gnoszticizmus újraértékeléséhez.

Ebben a különleges kötetben a teljes gnosztikus könyvtár (megmaradt) anyaga végre magyar nyelven is olvasható!
*
Ízelítő a tartalomól:
A bennünk rejlő hatalmas Erő leírása - A keresztelésről - A tudás értelmezése - A Világ eredete - Ádám apokalipszise - Az Igazság evangéliuma - Egyiptomiak evangéliuma - Értekezés a feltámadásról - Fülöp evangéliuma - Hitvallás az Igazságról - Jézus bölcsessége - Melkizedek - Pál apokalipszise - Péter apokalipszise - Szövegmagyarázat a lélekről - Tamás evangéliuma - Zarahusztra (...)

Rendelés itt

Betyárkaland - Rozsnyai János

A 19. század második felében járunk. A magyar nép szabadságharcát az orosz cár segítségével leverte a Habsburg Birodalom. A betyárvilág virágkora ez, zavaros és kegyetlen időszak, amikor mindennaposak a rablások és a gyilkosságok.

Ez idő tájt történik, hogy egy fiatal nagylelei tanítót, Szabados Józsefet azzal bízzák meg, hogy egy lopás közben tetten ért betyárt falujából Makóra szállítson. A bujkáló zsiványokkal teli nádtengeren át vezető veszélyes úton társával, Báló Mártonnal együtt viharba keverednek, és elveszítik foglyukat, aki ádáz bosszút esküdik ellenük…

A poétalelkű, jámbor tanító, akinek szívét reménytelen szerelem hevíti egy gyönyörű parasztlány iránt, ily módon kerül szembe egyik napról a másikra a kínhalál közvetlen fenyegetettségével és az elvadult betyárok vérszomjas, könyörtelen világával...

Rendelés itt

Médiabefolyásolás - Kubínyi Tamás

A média közösségre és egyénre gyakorolt hatásait elsősorban nem a befolyásolás maga, hanem a mögötte álló szándék és az annak megfelelően formált tartalom eredményezi.

Ezért a befolyásolás éppen úgy lehet a közösségi és az egyéni érdekek tekintetében előnyös, mint ahogy hátrányos is. Ennek megítéléséhez azonban pontos felismerés és tárgyilagos értékelés szükséges.

Ehhez kíván ez a kötet az egyes tudományterületek elméleti eredményeinek, illetve a gyakorlat példáinak bemutatásával segítséget nyújtani.

*
A „Médiabefolyásolás - Az Új Kislexikon” című ezen kiadványt a szerzők alábbi szavaival ajánljuk:

„Bízunk benne, hogy a kislexikon az olvasóban felkelti az igényt a bemutatott jelenségek, összefüggések, hatások tudatos megfigyelésére a hétköznapi médiafogyasztás során, és további tájékozódásra ösztönöz. A bámészkodó, szórakoztató médiafogyasztóból a tudatos és jártas médiafogyasztóvá válás során éppen maga a média biztosít ma már mindenki számára korlátlan lehetőségeket.”

Rendelés itt



Friss hírek az elmúlt 24 órából