Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy 31 éves magyar és egy 28 éves külföldi szurkoló egy tavaly júniusi meccsen, előzetes szóváltást követően dulakodott egymással a nézőtéren. Az ügyészség mindkét férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja.

A vádirat szerint a 31 éves magyar férfi 2021. június 27-én a Puskás Ferenc Stadionban, az UEFA Labdarúgó Európa-bajnokság Hollandia-Csehország futballmérkőzésen szólalkozott össze két másik, orosz állampolgárságú szurkolóval, ez utóbbiak korábbi rendzavaró viselkedése miatt.

A szóváltás során a 31 éves magyar férfi egy sorral előrébb lépett, majd ellökte az egyik külföldit, aki ennek következtében elvesztette egyensúlyát, majd átesett a mögötte lévő széksoron. Ezt látva a 28 éves orosz állampolgárságú vádlott nagy erővel megpróbálta megütni a magyar szurkolót, aki azonban elhajolt az ütés elől, így az nem érte el. Ezután az orosz férfi megpróbálta elkapni a magyar szurkoló lábát, aki viszont ezt úgy hárította el, hogy többször felé rúgott, majd meg is lökte az orosz férfit, aki ennek hatására ugyancsak elvesztette az egyensúlyát, és átesett a mögötte lévő széksoron.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést; a vádlottakkal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őket az UEFA versenyrendszerében megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától - közölték honlapjukon.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából