Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb videó rántja le a leplet az Afganisztánt "demokratizáló", a "lakosságot a táliboktól védelmező", jóságos amerikai "vendégek" igazi arcáról: az alábbi képsorokon az látható, amint jenki tengerészgyalogosok halott afgánokat vizelnek le, az egyik pedig közben "szép napot" kíván nekik.





A sajtó második Abu Graib-ügyről beszél, miközben mindenki nagyon jól tudja: egy ilyesmi csak ártatlan tréfa ahhoz képest, hogy mi zajlik ott nap mint nap. S közben Clintonnéék bennünket oktatnak ki emberi jogokból, demokráciából és egyebekből. A kormány meg persze nem mer visszakérdezni, pedig nyugodtan közölhetnék vele: előbb a vizeletet és a vért mossa le az Izraelért végigmészárolt államok hulláiról, utána akarjon véleményt nyilvánítani egy 1568-ban - Európában elsőként, Amerika ekkor mínusz 200 éves volt - vallásszabadságot hirdető nemzet ügyeiről.

Frissítés: Az elmúlt tíz évben több száz hasonló eset történt

Elítélték és barbár cselekedetnek minősítették csütörtökön az afganisztáni tálibok azt, ami az egyik videomegosztó portál által közzétett felvételen látható, hogy tudniillik amerikai tengerészgyalogosok tálib fegyveresek holttestére vizelnek.

Zabihulla Mudzsahid szóvivő hangoztatta, hogy az elmúlt tíz évben több száz hasonló eset történt, csak azokat nem hozták nyilvánosságra.

Az amerikai tengerészgyalogság parancsnoksága szerdán kiadott közleményében alapos vizsgálatot ígért, s arról tájékoztatott, hogy egyelőre nem derült fény a felvétel eredetére, és "azt sem tudni, hogy hiteles-e". A rajta látható cselekedet összeegyeztethetetlen a tengerészgyalogság értékrendjével és nem jellemző rá - hazudták a megszállók.

(Kuruc.info - MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából