Ugrás a cikkhez
Reklám

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit A Fields közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

#Update: Just in - Other video footage of the suspect walking inside the fields shopping mall in #Copenhagen in #Denmark, walking with his deer rifle inside the mall, after looking searching and shooting for multiple victims. pic.twitter.com/Yo7axzhzja

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) July 3, 2022

 

#Update: Just in - Reports of 1 alleged suspect in custody, after a shooting inside of the fields shopping center in #Copenhagen in #Denmark, however police cannot confirm it was him. pic.twitter.com/8UCSyLjJ2g

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) July 3, 2022

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

"Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly" - írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz.

A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket.



Menekülnek a dánok a bevásárlóközpontból (kép: Olafur Steinar Gestsson / REUTERS)

A Jyllands-Posten című helyi lapnak nyilatkozó szemtanúk lövésekről számoltak be.

Korábban írtuk: Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban, a dán rendőrség szerint több embert is meglőttek.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem tudni a sérültek számát, illetve azt sem, hogy vannak-e halottak.

A lövöldözéssel összefüggésben egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket.

A Reuters globális hírügynökség megjegyezte, a lövöldözés helyszínétől nem messze található a Royal Arena rendezvényközpont, ahol az este folyamán Harry Styles brit énekes tervezett fellépni.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából