Ugrás a cikkhez

"Teljesen elfoglalta Szeverodonyeck városát az orosz hadsereg" - közölte szombaton Olekszandr Sztrijuk, a Donyec-medencei város polgári és katonai közigazgatásának a vezetője. /Bővített hír./

A városban több hete heves harcok dúlnak az orosz és az ukrán erők között. Az ukrán hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy kivonul a háború előtt mintegy százezer lakosú településről, hogy jobban tudja védelmezni a szomszédos Liszicsanszkot.

Sztrijuk az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint közölte: a megszállók elkezdték bevezetni az orosz uralmat, és parancsnokot neveztek ki. A polgármester szerint a Kijevhez hű csapatok többségükben kivonultak a városból és különböző állásokat foglaltak el, de további részleteket nem árult el.

A polgármester szerint továbbra is vannak civilek az Azot vegyi üzemben, de számot nem mondott.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint az Azot jelenleg az orosz és a szakadár erők kezén van.

A szakadárok közölték, hogy az orosz és oroszbarát erők elfoglalták a szeverodonyecki Azot vegyi üzemet is, ahonnan több mint 800 polgári személyt evakuáltak - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Az ukrán hadsereg vezérkara szombat este közleményben megerősítette, hogy teljesen kivonták a csapataikat Szeverodonyeckből, ezt követően a város "az ellenség kezére került".

Az orosz védelmi minisztérium szombat este szintén megerősítette, hogy Szeverodonyeck teljeskörű orosz ellenőrzés alá került - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából