Ugrás a cikkhez
Reklám

Továbbra is megállíthatatlanul terjed a fiatalok körében az a szokás, hogy vonatok tetejére felmászva készítsenek szelfit magukról – ezúttal azonban halálos áldozatot is követelt az érthetetlen gyakorlat, írja a Főtér.ro.




Foksány városában vasárnap este egy 16 éves fiú kapaszkodott fel egy állomáson veszteglő szerelvény tetejére egy jól sikerült szelfi kedvéért – a vége azonban tragédia lett: halálos áramütést szenvedett, mivel túl közel került az elektromos felső vezetékhez.

A szemtanúk természetesen azonnal értesítették a mentőket, de a kiérkező egészségügyi szakemberek már csak a fiú halálát tudták megállapítani, azzal a megjegyzéssel, hogy esélye sem volt a túlélésre.

A vonat tetején szelfizés olyan méreteket öltött az utóbbi években, hogy a román vasúttársaság tavaly már kampányt is indított a megelőzésére a fiatalok körében – a mostani eset alapján mérsékelt sikerrel.

Világszerte már több százan haltak bele a szelfizésbe az utóbbi években. Egy 2018-ban készült tanulmányban azt írták, hogy 2011 óta világszerte legalább 259 ember vesztette életét emiatt. A valós szám ennek akár a többszöröse is lehet.

Azóta készült egy másik vizsgálat is ezzel kapcsolatban, amiben egy tágasabb időkeretben, 2008 januárja és 2021 júliusa közt 379 áldozatról számoltak be. Ebben azt is leírták, hogy a szelfiáldozatok száma egyre csak nőtt az utóbbi években, még a koronavírus-járvány és az utazási korlátozások is csak kismértékben tudták mérsékelni a folyamatot. A legtöbb halálos áldozatról, száz főről Indiában tudnak, utánuk következik az Egyesült Államok (39) és Oroszország (33), írja az Index.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából