Ugrás a cikkhez
Reklám

Halálra ítélt két férfit a Gázai övezetet irányító Hamász katonai bírósága Izraellel történt állítólagos kollaboráció miatt. A bíróság vasárnap esti bejelentése szerint a 43, illetve 30 éves két férfin akasztással hajtják végre az ítéletet.

Azzal vádolták őket, hogy "ellenséges felekkel kommunikáltak". Állítólag Izraelnek adtak át érzékeny és pontos információkat, amelyek palesztin harcosok megöléséhez vezettek volna.

A Gázai övezetet irányító Hamász utoljára 2016-ban hajtott végre halálos ítéletet. Akkor a palesztin szervezet három, gyilkosságért elítélt személyt végzett ki. A bíróságok azóta is hoztak halálos ítéleteket, de azokat nem hajtották végre.

Röviddel a legutóbbi kivégzések előtt a Hamász képviselői új szabályozást hagytak jóvá a halálos ítéletekkel kapcsolatban a Gázai övezetben. Ez szembement a korábbi gyakorlattal, amely szerint valamennyi halálos ítéletet Mahmúd Abbász palesztin elnöknek kellett jóváhagynia a ciszjordániai Rámalláhban.

A palesztin emberi jogi központ (PCHR) elítélte a mostani bírósági ítéletet, ugyanakkor az Izraellel történő bárminemű együttműködést is.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából