Ugrás a cikkhez
Reklám

Terrorvádak alapján és rabszolgatartásért hat és fél börtönre ítéltek el Németországban egy konstanzi születésű fiatal nőt szerdán.

Az ügyben illetékes düsseldorfi tartományi főbíróságon zárt ajtók mögött zajlott a tárgyalás a 23 éves nő, illetve Köln városában élő apósa és anyósa ellen. A per másfél évig tartott.

Sarah O. 15 évesen, gimnazistaként hagyta el Németországot, hogy Szíriában az Iszlám Állam dzsihadistáihoz csatlakozhasson. Apósa és anyósa pénzzel támogatták őt és férjét is, ezzel pedig a bíróság meglátása szerint a terrorszervezetet. Az anyóst négy és fél év börtönre, míg az apóst három év börtönre ítélték.

A bíróság ítéletének indoklásában közölte, hogy Sarah O. és férje öt jazidi nőt és két kislányt tartott rabszolgaként. Hárman közülük pótmagánvádlóként léptek fel az eljárásban.

A törvényszék arra a megállapításra jutott, hogy Sarah O. engedélyével férje a három nő közül kettőt megerőszakolt. A bíróság úgy találta, hogy Sarah O. még bátorította is férjét erre a cselekedetre.

A dzsihadista pár egyik 14 éves rabszolgája életét vesztette egy Sarah O. által jóváhagyott út során, amikor tűz alá került egy szíriai útkereszteződés.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából