Ugrás a cikkhez
Reklám

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn éles szavakkal bírálta Ausztriát, amiért szolidaritást vállalt Izraellel.

"Elátkozom az osztrák államot, amely izraeli zászlókat függesztett ki a kancellár hivatalára. Egy terrorista ország zászlóinak kifüggesztése az állami intézményekre egyet jelent a terror támogatásával. Ausztria biztosan azt akarja, hogy a muszlimok fizessék meg az árát annak, hogy népirtást követett el a zsidókkal szemben" - hangoztatta Erdogan, akit a CNN Türk állami televízió idézett. Hozzátette, hogy

a többi ország, amely támogatásáról biztosította Izrael Gázai övezetben folytatott tevékenységét, olyanként fog bevonulni a történelembe, aki segítséget nyújtott gyerekek lemészárlásához.

Íme ezen országok, köztük hazánk:

🇺🇸🇦🇱🇦🇺🇦🇹🇧🇦🇧🇷🇧🇬🇨🇦🇨🇴🇨🇾🇨🇿🇬🇪🇩🇪🇬🇹🇭🇳🇭🇺🇮🇹🇱🇹🇲🇩🇳🇱🇲🇰🇵🇾🇸🇮🇺🇦🇺🇾
Thank you for resolutely standing with 🇮🇱 and supporting our right to self defense against terrorist attacks.

— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) May 15, 2021



Mi lesz most a nagy szerelemmel? Ha választani kell, az isteni ajándékok hátsója illatosabbnak fog tűnni...




Sebastian Kurz osztrák kancellár és Alexander Schallenberg külügyminiszter pénteken elítélték a Gázai övezetből Izrael területét érő rakétatámadásokat, és szolidaritásuk jegyében izraeli zászlókat vontak fel a kancellár hivatalának és a külügyminisztérium épületére. Schallenberg ezt Ausztria terrorizmussal szembeni következetes kiállásával indokolta.



Fotó: Helmut Fohringer/EPA

Az ankarai külügyminisztérium a nap folyamán elutasította Karl Nehammer osztrák belügyminiszter Törökországot bíráló kijelentéseit. Nehammer hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Ankara "dicstelen" szerepet játszik az izraeli-palesztin konfliktusban, tovább mérgesítve az amúgy is kiélezett helyzetet.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Országgyűlési gittegylet biztatja a zsidókat a mészárlás folytatására - Jakab is tagja a "Magyar"-Izraeli Baráti Csoportnak

- Hát persze hogy nem a palesztinokat politikai érdekekből felhergelő zsidókat ítélte el Szijjártó
- A Mazsihisz vezetése az anyaállam nagykövetével szurkolt a "megtámadott Izraelnek" a Jeruzsálem parkban




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából