Ugrás a cikkhez
Reklám

Lefejeztek egy Jézust ábrázoló szobrot az Egyesült Államokban egy Miamihoz közeli településen - jelentette be a miami érsekség pénteken.




Mary Ross Agosta, az érsekség szóvivője közölte: a szobrot szerdára virradóra rongálták meg a Miamitól északra fekvő West Kendall városka Jó Pásztorról nevezett katolikus templomának kertjében. A megyei rendőrség és a szövetségi belbiztonsági minisztérium már megindította a vizsgálatot a vandalizmus ügyében.

A szóvivőnő a Miami Herald című lapnak adott interjújában hangsúlyozta: ez a vandalizmus támadás az egyház ellen. Mint fogalmazott: a Jézus-szobor nemcsak magántulajdon, hanem megszentelt tulajdon is. Elmondta azt is, hogy meglátása szerint a vandál cselekedetet "szándékosan követték el".

Az Egyesült Államokban az elmúlt napokban megszaporodtak a keresztény templomokat és szobrokat ért vandál támadások:

Bill Donohue, az amerikai Katolikus Liga elnöke a Fox televíziónak nyilatkozva a gyűlölet nyarának minősítette az elmúlt heteket, hiszen ebben az időszakban - mint fogalmazott - "vakmerő bűnözők és baloldali aktivisták" támadták meg a nyugati kereszténység és a nyugati kultúra jelképeit.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából