Ugrás a cikkhez
Reklám

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Hillary Clinton a napokban beszélt arról, hogy szerinte (az Oroszországból származó zsidó felmenőkkel rendelkező - a szerk.) Jill Stein, a Zöldek és Tulsi Gabbard, a demokraták elnökjelölt-aspiránsa az oroszok eszköze.

Clinton csütörtökön egy interjúban kijelentette, hogy Jill Steint a 2016-os elnökválasztás idején Oroszország készítette fel arra, hogy harmadik párt elnökjelöltje legyen és így szívja el a voksokat a Demokrata Párttól, így biztosítsa Donald Trump győzelmét.

A volt külügyminiszter-elnökjelölt úgy vélte, a Kreml most ugyanezt teszi egy másik elnökjelölt-aspiránssal. Bár nem nevezte néven Tulsi Gabbard hawaii képviselőnőt, leírásával egyértelművé tette, hogy róla beszélt. Ő az oroszok favoritja – mondta, hozzátéve, hogy az oroszoknak egy rakás internetes oldaluk és más eszközük van arra, hogy támogassák őt.

Tulsi Gabbard, aki az iraki háborúban, majd Kuvaitban teljesített katonai szolgálatot, még pénteken visszavágott Clintonnak. „A háborús uszítók királynője, a korrupció megtestesítője és annak a romlottságnak a megszemélyesítője, amely oly hosszú időn keresztül betegítette a Demokrata Pártot” – írta a Twitteren Gabbard.

A 37 éves hawaii képviselőnő a Fox televíziónak adott interjújában emlékeztetett rá, hogy katonaként szolgált az iraki háborúban. Megerősítette, hogy támogatja azt a Donald Trump által is képviselt politikát, miszerint az amerikai csapatokat ki kell vonni a háborús konfliktusokból.

Trump elnök vasárnap a Twitteren úgy fogalmazott: „na tessék, a Csalárd Hillary itt van megint! Tulsi Gabbard képviselőnőt orosz kedvencnek és Jill Steint orosz eszköznek nevezi. Ahogy hallhattak róla, engem is Oroszország nagy szerelmesének neveztek, igaz én valójában az orosz népet szeretem, mint minden népet. Hillary megőrült!”.

So now Crooked Hillary is at it again! She is calling Congresswoman Tulsi Gabbard “a Russian favorite,” and Jill Stein “a Russian asset.” As you may have heard, I was called a big Russia lover also (actually, I do like Russian people. I like all people!). Hillary’s gone Crazy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. október 20.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából