Ugrás a cikkhez
Reklám

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök hétfőn azt üzente Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy orosz és ukrán televíziós csatornák közötti tévéhíd helyett inkább ők ketten tárgyaljanak személyesen egymással.

Az ukrajnai államfő a Facebookon arra reagált, hogy a Putyinhoz közel álló Viktor Medvedcsuk ukrán politikus érdekeltségébe tartozó NewsONE ukrán televízió és az Ukrajnában a Kreml propagandatévéjének nevezett orosz Rosszija24 azt tervezi, hogy július 12-én tévéhidat létesítve közös vitaműsort szentelnek – Beszélnünk kell címmel – a két ország közötti viszonynak, beleértve a Donyec-medencei konfliktust.

„Szeretnék Vlagyimir Putyinhoz, Oroszország elnökéhez fordulni. Beszelnünk kell. Igen. Rajta! Vitassuk meg, kié a Krím, és ki az, aki nincs jelen a Donyec-medencében” – fogalmazott Zelenszkij.

Hozzátette, hogy a beszélgetéshez „társaságnak ajánlja” Donald Trump amerikai elnököt, Theresa May brit kormányfőt, Angela Merkel német kancellárt és Emmanuel Macron francia államfőt, a helyszínnek pedig Minszket.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából