Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Egyesült Államok Georgia államában is szigorítottak az abortusztörvényen, ezentúl tilos lesz művi terhességmegszakítást végezni a magzat első szívdobbanása után, amely általában a terhesség hatodik hetében történik meg.

Georgiában jelenleg a terhesség huszadik hetéig megengedett a művi magzatelhajtás. A pénteken elfogadott, "szívdobbanástörvénynek" nevezett szabályozás csakis abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van.

Hasonlóan "szigorú" törvényt fogadtak el Iowában, Kentuckyban, Mississippiben és Tennessee államban. Iowában és Kentuckyban azonban márciusban bírói döntéssel felfüggesztették a törvény végrehajtását.

A republikánus többségű georgiai képviselőház pénteken 92:78 arányban szavazta meg a szenátus által már korábban elfogadott törvényt, amelyet pénteken át is küldtek jóváhagyásra Brian Kemp republikánus kormányzóhoz.A demokrata, azaz halálpárti Nikema Williams csuklójára tavaly egy fajtárs kattintotta a bilincset egy szenátusi Black Lives Matter-performansz után, de szerinte ez a hatóságok rasszizmusa miatt történt (fotó: John Bazemore/AP)
Brian Kemp Twitteren reagált a törvényhozók döntésére: "Georgia megbecsüli az életet. Kiállunk az ártatlanok mellett és felemeljük szavunkat azokért, akik nem tudnak a maguk nevében beszélnek. A törvényhozás bátor lépése ismételten megerősíti prioritásainkat" - fogalmazott mikroblogbejegyzésében Kemp kormányzó.

A törvény elfogadása után a georgiai Demokrata Párt elnöke, Nikema Williams közölte: "a republikánusok megmutatták, hogy nem lehet bízni bennük, amikor a georgiai nőkről, a georgiai egészségügyi rendszerről vagy a georgiai gazdaságról van szó". A néger politikusnő mellesleg a Planned Parenthood névre hallgató halálgyártól érkezett a politikába...

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Tilos lesz a magzatgyilkosság az USA egyik államában, amint hallani a leölni kívánt gyermek szívhangját

- "99,9%-ban" egyetértett a Fidesz Dúró szívhang-javaslatával, mégsem szavazták meg

- Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében - olvasónk írása

- Gyilkosok: az abortusz jog, annak megtagadása pedig nőkkel szembeni erőszak a Jobbik-cimbik szerint

- Orbán és szájhős csicskái tanulhatnának: Iowában az életellenes ellenszéllel szemben is küzdenek a magzati életekért

- Az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét fogadták el Iowában

- Magyar életvédő szervezetek tiltakoznak a felfoghatatlan kegyetlenségű amerikai magzatgyilkoság-szabályozás ellen

- Szívhangos javaslatáról vitázott Dúró Dóra egy liberálissal

- Dúró Dóra benyújtotta határozati javaslatát: abortusz előtt hallgassák meg az anyák magzatuk szívhangját!

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából