Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem vette tárgysorozatba Dúró Dóra parlamenti képviselő magzati szívhang meghallgatásáról szóló határozati javaslatát a Parlament Népjóléti Bizottsága. Míg a Jobbik támogatta a beadványt, a Fidesz tartózkodott a kérdésben.




A kormánypárti képviselő, dr. Zombor Gábor, a javaslatra válaszul hozzászólását úgy kezdte: “bár a javaslat céljával és szellemiségével 99,9%-ban egyet lehet érteni, mégis a képviselő-csoportunk a szavazásnál tartózkodni fog.”

Álláspontját azzal indokolta, hogy nem lehet egy krízishelyzetben (áldott állapotban) lévő nőt olyan pszichikai tehernek kitenni, hogy meg kelljen hallgatnia gyermeke szívhangját, tehát szembesülnie kelljen azzal, hogy a méhében hordott embergyereknek már ver a szíve. Valamint álláspontja szerint az ultrahangos vizsgálat árt a magzatnak (akit egyébként meg akarunk ölni).

Kifejtette továbbá, hogy a kérdés azért is aggályos, mert mit tegyünk, ha szegényke erőszakból fogant (kb. az abortuszkérelmek 1%-ára igaz), vagy fogyatékos.

Mert ugyebár, akkor már nem ember.

Vagy egyébként sem az?

Látható volt, hogy minden jó szándéka ellenére a fideszes honatya még némi képzésre szorul biológiából, az életvédelemmel kapcsolatos tények ismeretéből és emberi jogokból.

A Parlament Népjóléti Bizottságának többi tagja mélyen hallgatott a témában, csak remélni tudjuk, hogy azért, mert Dúró Dóra képviselő asszony rendkívül felkészült, megrázó és tényekkel alátámasztott expozéja olyan mély hatással volt rájuk, hogy meg sem bírtak szólalni.

Nem igaz mindez persze Szabó Tímeára, a Párbeszéd nevű törpepárt kicsi, ám de annál agresszívebb képviselőjére, aki általában felbőszült tigris módjára küzd mindenért és mindenkiért, akit a gonosz kormány a legkisebb mértékben meg akar rövidíteni – legyen az hajléktalan, kutya, macska, elefánt –, de mélyen megvet egy olyan javaslatot, amely az ártatlan magzatgyermekek életéért emel szót. A témához való viszonyulását úgy érezte, azzal fejezheti ki a legképletesebben, ha egyszerűen a napirendi pont tárgyalása előtt színpadiasan távozik.

Ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a szellemet a palackból kiengedték, és előbb vagy utóbb az embertelen és jogilag is aggályos terhességmegszakítások gyakorlata Magyarországon is felülvizsgálatra kerül.

Reméljük továbbá, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor a képviselők nem félnek majd kiállni olyan javaslatok mellett, amellyel 99,9%-ban egyetértenek.

Köszönöm Dúró Dóra képviselő asszonynak a lehetőséget, hogy nézőként részt vehettem az ülésen és szervezetének, a Mi Hazánk Mozgalomnak, és a javaslatot támogató Jobbiknak, hogy ma kiálltak a legfiatalabb magyar gyermekek mellett!

Budaházy Edda
Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom

A CitizenGO közleménye:

Szomorúan tájékoztatjuk, hogy nem vette tárgysorozatba Dúró Dóra parlamenti képviselő magzati szívhang meghallgatásáról szóló határozati javaslatát a Parlament Népjóléti Bizottsága. Míg a Jobbik támogatta a beadványt, a Fidesz tartózkodott a kérdésben.

A javaslat célja az volt, hogy az abortuszra készülő anyák meghallgassák a születendő gyermekük szívhangját, ezzel tájékoztatva legyenek az ő ember voltáról. A javaslatot a mai napon megakasztó parlamenti képviselők még annak is gátat szabtak, hogy a várandós anya egyáltalán tájékoztatva legyen arról, hogy egy élő embert, egy dobogó szívű kisbabát hordoz a szíve alatt!

Pedig rengeteg anya teszi fel a kérdést egy, öt, vagy akár harminc évvel az abortusza után: Miért nem szólt senki, hogy ez így fog fájni? Miért nem szólt senki, hogy nem egy sejtcsomót, hanem a gyermekemet vetettem el, aki már egy élő ember volt? Miért nem tájékoztattak erről? Most lehetőség lett volna tudatosítani, hogy egy dobogó szívű pici baba is jelen van a történetben.

Köszönjük szépen Dúró Dóra képviselő asszonynak, szervezetének, a Mi Hazánk Mozgalomnak, és a javaslatot támogató Jobbiknak, hogy ma kiálltak a legfiatalabb gyermekek mellett!

Feladatunk folyamatosan tájékoztatni a társadalmat és a döntéshozókat az abortusz borzalmáról, az általa okozott rombolásról, sebekről. És imádkozzunk! Hisszük, hogy a kitartó ima és munka meghozza egyszer a gyümölcsét…

Talán ennek a javaslatnak a sorsa ráébreszti az embereket, a szervezeteket és az egyházat, hogy folyamatosan ki kell állni, fel kell szólalni a legártatlanabbak élete védelmében, ha változást szeretnénk elérni a szívekben, a társadalomban és a törvényekben.

Sok a dolgunk, nem fogjuk feladni a munkát a legvédtelenebb kisebbségért! A CitizenGO magyar közösségének tízezrei változást érhetnek el életpárti kiállásukkal!

Üdvözlettel:

Zaymus Eszter

Korábban írtuk: Szívhangos javaslatáról vitázott Dúró Dóra egy liberálissal





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából