Ugrás a cikkhez
Reklám

Tüntettek pénteken Izraelben is: a saját bevallásuk szerint a francia sárgamellényes tiltakozó mozgalom példáján felbuzdulva, hozzávetőleg 600 demonstráló lepte el Tel-Aviv belvárosát. Az elégedetlenkedésük oka: a folyamatosan emelkedő megélhetési költségek, az alapvető közszolgáltatások drágulása - derül ki az RT tudósításából.




A sárga mellényt viselő tiltakozók lezártak egy fontos belvárosi útkereszteződést, és a hozzá kapcsolódó mellékutcákat. A demonstrálók szerint a kormányzat „megrabolja” az embereket azzal, hogy nem tesz semmit az elektromos áram, a víz és az alapvető élelmiszerek árának emelkedése ellen. Mint az a tüntetésen gyakran elhangzott, „eljött az idő, hogy tanuljunk Franciaországtól”. A demonstráció résztvevői felszólították a Netanjahu-kormányt: tegyen valamit az áremelkedések ellen, ellenkező esetben ugyanis az „ország lángokban fog állni”.

A rendőrség a tel-avivi belváros egy részének forgalmát megbénító tüntetés résztvevői közül 10 főt letartóztatott. Az egyik fő szervező, David Mizrahi, miközben a rendőrök elvezették a helyszínről, azzal fenyegetőzött, hogy a „jövő héten tízezer ember” fog az utcán tüntetni.

Ami nem is elképzelhetetlen, miután az Izraeli Diákok Nemzeti Uniója december 22-re tömegdemonstrációt hirdetett Tel-Avivban. Az izraeli parlament, a kneszet gazdasági ügyek bizottsága a jövő héten ül össze, és tárgyalja meg az alapvető közszolgáltatások és közszükségleti cikkek drágulásának kérdését.

P. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából