Mint ismeretes, egy kameruni származású franciaországi rapper – Nick Conrad – hatalmas megbotránkozást váltott ki Pendez les Blancs (Akasszátok fel a fehéreket!) című "dalával" és annak videóklipjével a múlt héten. A rapszövegben olyan mondatok vannak, mint: "bemegyek a bölcsődébe, és megölöm a fehér babákat, szüleiket felakasztom, hogy a fekete gyerekek jól szórakozzanak. Jól megkorbácsolom őket, amíg az ömlő vér halálszagú nem lesz."




A zenét felkavaró videóklip kíséri – amelyet azóta eltávolított a Youtube. A videóban az "előadó" először megkínoz, majd felakaszt egy fehér férfit. (És talált is olyan fajáruló gazembert, aki ezt eljátszotta.)

Nick Conrad a "dal" miatt bíróság elé fog kerülni felbujtás miatt, januárra rendelték el a tárgyalást – írja a francia The Local. Az ellene felhozott vád alapján maximum ötéves börtönbüntetést és 45 ezer eurós pénzbírságot szabhatnak ki. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz belőle, és hány francia autója fogja bánni az esetleges ítéletet.

A néger nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Egyrészt reméli, hogy "rendesen" meghallgatják majd a tárgyaláson és másrészt úgy fogalmazott: "úgy gondolom, hogy ezt a szöveget alaposan kellene tanulmányozni, nem felületesen"...

Conrad a Le Parisien újságnak adott interjút. Nekik elmondta, hogy "a fehér és a fekete ember általános szerepének a kicserélésével akart sokkot elérni". Kijelentette: nem rasszista.

Az esetnek van egy mellékes elszenvedője is, méghozzá a néger rapperhez cseppet sem hasonlító Nick Conrad, aki a BBC egyik brit munkatársa. A névrokonság miatt viszont ő kapja a halálos üzenetek javarészét különböző online felületeken. Az egyik fenyegetésre úgy reagált: "én vagyok a kövérebb és tehetségesebb Nick Conrad." A legnyilvánvalóbb különbséget persze nem merte megnevezni.




(Kuruc.info - The Local - Le Parisien - Mandiner nyomán)

Korábban írtuk: Fehérek akasztására és bölcsődei mészárlásra buzdít egy "francia" nigger, útmutató klipet is készített hozzá (18+)