Ugrás a cikkhez
Reklám

Az MTI szerint tízezrek vettek részt szombaton délután Prágában a szexuálisan aberráltak felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2018 "csúcspontja".

A Prague Pride nevű provokációt immár nyolcadik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban.




Bohdana Rambousková, a rendezvény szóvivője szerint a fesztivál programjaira a hét folyamán több mint százezren látogattak el. A "leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok" (LGBT) menetébe mintegy 40 ezren kapcsolódtak be, ötezerrel többen, mint tavaly.

A rendőrség nem közölt becslést a résztvevők számáról. Jan Danko, szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy a felvonulás problémák nélkül zajlott le.




A szervezők közölték, hogy a résztvevők mintegy 30-40 százaléka külföldről érkezett a cseh fővárosba. A menetben magyarországi csoportokat is látni lehetett. A normalitásellenes menetben szolidaritása jeléül több csehországi baloldali politikus - elsősorban a Cseh Kalózpárt, a Zöldek Pártja és a kormánykoalíciós Cseh Szociáldemokrata Párt képviselői - is megjelent.

A szexuálisan aberrált "közösség" tagjai és az ő pluszjogaikat támogatók délben a cseh főváros központjában, a Vencel téren gyűltek össze, majd a gyalázatos menetben kéttucatnyi "allegóriás kocsival" a Letná parkba vonultak, ahol éjjelig tartó koncertek lesznek.







Prága belvárosában a felvonulás miatt több órán át korlátozták a forgalmat.

A felvonulás kezdetén a Vencel-szobor közelében néhány keresztény aktivista, majd később az egyik mellékutcában mintegy 40-50 ember tüntetett a buzik provokációja ellen. Az aktivisták a Prague Pride rendezvényt és a vonaglást elítélő plakátokat emeltek magasba.







A hagyományos család hívei, akik a korábbi években a Prague Pride felvonulással egy időben tartották meg rendezvényüket a cseh főváros központjában, most már egy héttel korábban összejöttek. Rendezvényükön néhány százan vettek részt. Megjelent Pavel Belobrádek, a kereszténydemokrata néppárt (KDU-CSL) elnöke is.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Tort ül a fertő: adalékok a hanyatlás parádéjához

- A ferde hajlam térnyerése (I. rész) - Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

- A ferde hajlam térnyerése (II. rész) - Perverz propagandisták és a médiatúlsúly

- A zsidó szellemi pöcegödör térnyerése - a dadaizmustól a popkultúráig

- Transzneműség, genderelmélet - napjainkban újult erővel zülleszt az évszázados zsidó szexológia





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából