Ugrás a cikkhez
Reklám

Belső vizsgálat folyik az amerikai Oregon Állam Közlekedési Hatóságának egyik alkalmazottja ellen, mivel a Facebookon a bevándorlóknak a határon történő lelövését szorgalmazta.




Az Oregoni Közlekedési Hatóság képviselője az egyik helyi televízióállomásnak nyilatkozva megerősítette, hogy alkalmazottjuk Facebook-oldalán jelent meg a szóban forgó bejegyzés. A hölgy nevét is nyilvánosságra hozták: ő Lori McAllen. A hatóság vizsgálata folyamatban van, meg kell ugyanis bizonyosodni arról, valóban ő írta-e a sérelmezett mondatokat.

„A kérdéses bejegyzés villámgyorsan terjedni kezdett a közösségi oldalakon. Hatóságunk értékei szempontjából a kifejtett vélemény sértő és undort keltő. Folyamatban van a vizsgálat. Köszönet azoknak, akik megosztották aggodalmaikat, mi komolyan vesszük az ügyet” – olvasható az Oregoni Közlekedési Hatóság közleményében.

De mit is írt pontosan a hölgy, ami miatt most talán elbocsátás fenyegeti? A bevándorlókról szólván a következőket:

Én személyesen azt gondolom, mind le kéne őket lőni a határnál. Ezt jónak tartanám... ezzel a keményen dolgozó amerikaiak adóiból dollármilliárdokat lehetne megspórolni.

Az ügyet nyilvánosságra hozó Newsweek felhívja a figyelmet arra, hogy a hölgy Facebookon megtalálható profilképe és jelmondata éles ellentétben áll mindazzal, amit leírt. Az alábbiakat írja ugyanis magáról: „Nincs hely a szívemben drámának, tiszteletlenségnek vagy gyűlöletnek... vagy szereted az életedet, vagy változtass.”




(Kuruc.info - Newsweek nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából