Ugrás a cikkhez
Reklám

A CNBC amerikai tévécsatorna titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte, hogy az orosz elnök által a közelmúltban bejelentett új típusú nukleáris meghajtású rakéta kísérletei újabb kudarcot vallottak. A hír szerint 2017 novembere óta négy ízben tesztelték a rakétát, amely minden alkalommal kisebb-nagyobb távolságot repülve a földbe csapódott.




A csatorna szerint a leghosszabb repülési idő két perc volt, amely idő alatt a rakéta 35 kilométerre repült, egy előző kísérlet során pedig mindössze 8 kilométer volt a röppálya hossza, ezt négy másodperc alatt tette meg a tesztelt fegyver.

A hajtómű két részből áll, az első fokozat egy hagyományos indítórakéta, amelynek feladata a nukleáris hajtómű „beindítása” a repülés folyamán.

A CNBC szerint 2016-ban és 2017-ben 3 indítási kísérletet végeztek az oroszok, amelyből 2 sikerrel végződött. Amerikai hírszerzési források szerint a fegyver 2020-ra lehet hadrafogható. A tévécsatorna szerint jelenleg az USA haderejének nem áll rendelkezésére olyan fegyverfajta, amellyel sikeresen közömbösíthetnék az oroszok rakétáját. Az új típusú fegyverrendszerek sikeres kifejlesztésérő Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be március 1-én az orosz szenátus előtt tett beszámolójában.

(Kuruc.info - CNBC)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából