Ugrás a cikkhez
Reklám

David Friedman egyike a Donald Trump elnök által a palesztinok, s a Közel-Kelet más népeinek nyakára szabadított cionista zsidó diplomatáknak. Friedman a zsidó telepesek ismert támogatójának számít, ám a Palesztinában / Izraelben folyó eseményekkel, a Szentföld földrajzával még mindig nincs tisztában. Az elmúlt napokban palesztinok megszállt területeken halálos merényletet követtek el három fegyveres zsidó megszálló ellen, amit Mahmúd 'Abbász nem volt hajlandó elítélni, amiért Friedman a palesztin elnököt megrótta, az utóbbi pedig az amerikai nagykövetet kutyának nevezte - írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.



David Friedman, Amerika nagykövete a Siratófalnál

Mahmúd 'Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke tegnap délután nevén nevezte David Friedmant, Az Amerikai Egyesült Államok szélsőséges zsidó nagykövetét. 'Abbász kutyának és olyan "zsidó telepesnek" nevezte a Donald Trumphoz közelálló cionista Friedmant, aki ráadásul zsidó telepen is lakik.



Mike Pence "evangélikus keresztény" amerikai alelnök és a kipáját fölpróbáló Friedman nagykövet

A palesztin elnök jelzőinek előzménye az volt, hogy még hétfőn délelőtt a zsidó nacionalista amerikai nagykövet a Twitterén a következőt csiripelte: "Izraelben tragédia történt. Két fiatal katonát, Netániél Káhálánit és Zív Dávuszt palesztin terroristák meggyilkolták északon (pontosabban: a megszállt Ciszjordánia észak-nyugati részén levő egyik zsidó település mellett - H. J.), míg egy négygyermekes családapát, 'Ádiél Kálmánt Jeruzsálemben (pontosabban: a megszállt Kelet-Jeruzsálemben tevékenykedő, a Koháv Há-Sáhár ciszjordániai zsidó településen lakó fegyveres biztonsági őrről van szó - H. J.). Ám a Palesztin Hatóság ezt a brutalitást nem ítélte el." - csiripelte méltatlankodva Amerika véresszájú izraeli nagykövete.

Tragedy in Israel. 2 young soldiers, Netanel Kahalani and Ziv Daos, murdered in the North, and father of 4, Adiel Kolman, murdered in Jerusalem, by Palestinian terrorists. Such brutality and no condemnation from the PA! I pray for the families and the wounded – so much sadness.

— David M. Friedman (@USAmbIsrael) 2018. március 19.

Hétfőn este Jeruzsálemben megnyílt az Antiszemitizmus Elleni Háború Globális Fóruma (הפורום הגלובלי למלחמה באנטישמיות). A nevéhez méltóan igen fontos esemény megnyitóján a palesztin elnök által "lekutyázott" David Friedman amerikai nagykövet is beszédet mondott.



A Közel-Keletre szabadított három zsidó "békéltető": Jason Greenblatt, David Friedman és Jared Kushner - Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel

A világ minden részéből összegyűlt antiszemitizmus elleni harcosoknak a diplomata ezt mondta: "Kutyának nevezett engem (mármint Mahmúd 'Abbász - H. J.). Akkor végül is mi ez, antiszemitizmus vagy politikai viszálykodás? Én nem tudom, ezt döntsék el önök!" - mondta a fontos fórum résztvevőinek Washington cionista nagykövete.

Hering J. - Kuruc.info

A szokásos amerikai viselkedés: kirobbantják a konfliktust, majd felháborodnak

A Fehér Ház hétfőn tiltakozott Mahmúd Abbász palesztin elnöknek az Izraelben akkreditált amerikai nagykövetre tett megjegyzései miatt.

“Eljött az ideje, hogy Abbász elnök válasszon a gyűlöletkeltő retorika, valamint a népe életszínvonalának javításához, a békéhez és felvirágzáshoz vezető konkrét erőfeszítések között” – szögezte le válaszul Jason Greenblatt, az amerikai elnöknek a palesztin-izraeli konfliktus ügyében illetékes különmegbízottja.

Közleményében kiemelte, a Trump-kormányzat tagjai, képviselői elleni inzultusok ellenére is Washington “elkötelezett a palesztinok és a békés egymás mellett éléshez vezető változások mellett”. Leszögezte egyúttal, hogy “béketervünket akkor véglegesítjük és mutatjuk be, amikor ehhez meglesznek a feltételek”.

“Kutya kölyke. A telepesek a saját földjükön építkeznek?” – mondta a ciszjordániai Rámalláhban a palesztin elnök Friedman nagykövetnek címezve. A palesztin elnök – a jelentések szerint – elmondta még: jóllehet, kapacitálják őt, hogy Washingtonba utazzék, de nem ért egyet Donald Trump politikájával. “Mit várhatunk egy ilyen kormányzattól? Nyomást gyakorolnak rám, hogy utazzak Washingtonba Trump programjának legitimálása végett, de nem értettem egyet és soha nem értek egyet azzal, hogy feladjam elveinket vagy a palesztin nép jogait” – jelentette ki Mahmúd Abbász.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából