Ugrás a cikkhez
Reklám

Vízzel öntötte le és fellökte egy férfi Kszenyija Szobcsak orosz elnökjelöltet vasárnap Moszkva belvárosában. A támadót a rendőrség előállította.

Az incidens egy szálloda bejáratánál történt, ahol Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök születésnapját ünnepelték. Szobcsak, a Polgári Kezdeményezés támogatottja a Twitteren azt írta, hogy támadója azért “törlesztett” neki, mert ő maga a szerdai elnökjelölti televíziós vitán egy pohár vizet löttyintett Vlagyimir Zsirinovszkijra, a Liberális Demokrata Párt vezérére.



Kszenyija Szobcsak - a monarchista és nacionalista Zsirinovszkij találó megfogalmazásában: egy "prostituált", "utolsó ribanc" - többek között valóságshow-műsor vezetésével tett szert ismertségre Oroszországban. Többek között...

“Ezt Zsirinovszijért (kapod)!” – kiáltotta a támadás elszenvedője szerint a férfi. Zsirinovszkij a szerdai vita során lehülyézte Szobcsakot és – durva kifejezéseket használva – feslett erkölcsű nőnek minősítette, aki erre válaszul nyakon öntötte. A sértegetés miatt az elnökjelölt nő ügyvédjei az ügyészséghez fordultak. A Szobcsakot megtámadó férfit a rendőrség előállította és az incidensről jegyzőkönyvet vett fel.

На "Мэше" появилось видео "нападения" на #Собчак. Короче, никто ее не толкал pic.twitter.com/jbZ456yfeQ

— Аббас Джума (@IBN_MOHAMMAD) 2018. március 4.

1995-ban egyébként maga Zsirinovszkij is “locsolkodott”: egy tévévitában narancslével löttyintette szembe a néhai Borisz Nyemcovot, Nyizsnyij Novgorod megye akkori kormányzóját, aki erre a kihívásra hasonlóképpen válaszolt.

(MTI)

Korábban írtuk: Ribancozás és locsolkodás - Oroszországban nem unalmasak az elnökjelölti tévéviták





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából