Ugrás a cikkhez
Reklám

Az iráni hadsereg vasárnap bemutatott egy új támadó harci drónt, amelyet arra terveztek hogy a célpontokat elérve felrobbanjon.

A Tasznim iráni hírügynökség egy videót is bemutatott a drónról, és beszámolója szerint az új harci eszköz - amelyet egyelőre nem neveztek meg - hasonlít a 2020-ban gyártott, orosz Zala Lancet típusú drónhoz. Irán azt állítja, hogy nagy előrelépést tett a drónok gyártásában az elmúlt évek során, és az általa készített típusokat már jó ideje széles körben használják az orosz erők az ukrajnai háborúban.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada csütörtökön újabb szankciókat jelentett be Iránnal szemben, miután Teherán nemrég több száz drónnal és rakétával megtámadta Izraelt, válaszul arra, hogy feltehetőleg Izrael megtámadta Irán damaszkuszi konzulátusát, és a Forradalmi Gárda elitalakulat több magas rangú tisztségviselőjének halálát okozta. A közösen kidolgozott intézkedéscsomag ezúttal is elsősorban az iráni dróngyártásban részt vevő személyeket és szervezeteket sújtja. Irán elítélte a szankciókat.

"Ezek a szankciók nem fogják befolyásolni a szándékunkat, ellenkezőleg... csak erősíteni fogják katonai elszántságunkat és függetlenségünket" - mondta Nasszer Kanaáni, az iráni külügyminisztérium szóvivője. Kanaáni azzal érvelt, hogy Iránnak törvényes joga van a fegyverkezéshez az ország védelme érdekében, így az is törvényes, hogy katonailag fellép az ellenséges agresszióval szemben, ahogy például tette azt Izrael ellen.

(MTI)

Frissítés: videón az új fegyver

Iran unveils it's new loitering munition, looks very much like Russian Lancet, src: IRGC media pic.twitter.com/voALcJ05wd

— Viper 🇮🇳 (@viper202020) April 28, 2024




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából