Ugrás a cikkhez
Reklám

A donyecki régióban lévő Novobahmutivka község bevételéről tett bejelentést vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban.

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben 17 ukrán ellenrohamot vert vissza; közülük tízet Avgyijivka körzetében. Az ukrán hadseregnek több mint ezer embere esett el vagy sebesült meg súlyosan.

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett több, harci drónokat valamint repülőgép-lőszereket és -felszerelést tartalmazó raktárt, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy német PanzerHaubitze 2000-es önjáró valamint három amerikai M777-es vontatott tarackot, öt amerikai ATACAMS operatív-harcászati rakétát, továbbá 46 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Pologi településen két civil életét vesztette ukrán belövések következtében.

Igor Kimakovszkij, az Oroszországhoz csatolt "Donyecki Népköztársaság" vezetőjének tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában közölte, hogy Avgyijivkában az orosz katonák az aknamentesítés során hátra kötözött kezű és megkötözött lábú áldozatok holttestére bukkantak.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából