Ugrás a cikkhez
Reklám

Dánia második legnagyobb szigetén megtiltanák a 18 éven alattiaknak, hogy este 11 óra után belépjenek a szórakozóhelyekre.

A jelenlegi jogszabályok szerint a tizennyolc éven aluli fiatalok éjjel két óráig tartózkodhatnak bárok és éttermek területén a Dániához tartozó Funen szigeten, azzal a feltétellel, hogy nem fogyasztanak alkoholt.

Azonban a dán rendőrség szerint ezeket a szabályokat csak nehezen lehet betartatni a fiatalokkal, mert nem tudják ellenőrizni, hogy ki hány órakor indul haza, illetve azt sem, hogy fogyasztanak-e a szórakozóhelyen alkoholt, és ezért látják szükségesnek a szabályozás szigorítását. A dán rendőrség előterjesztése alapján este tizenegy óra után a fiatalok akkor sem léphetnek be ilyen helyekre, ha nem fogyasztanak alkoholt.

Ezzel szemben, a dán vendéglátóipari egyesület, a Horesta szerint a tizennyolc éven alattiak teljes kitiltása nem a megfelelő lépés, mivel nem nyújt megoldást a törvények betartatásával kapcsolatos hiányosságokra.

“Az engedélyezési hivatalnak természetesen jogában áll eldönteni, hogy egy bizonyos helyre szankciót vet-e ki. De annak semmi értelme, hogy függetlenül attól, hogy betöltötték-e a 18. életévüket, kitiltsa a fiatalokat, vagy megtiltsa a belépést az éttermekbe, vagy diszkókba” – részletezte Kirsten Munch Andersen, a Horesta egyik tagja.

(Híradó - The Local)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából