Ugrás a cikkhez
Reklám

Tizenegyen megsérültek, mikor emberekre zuhant egy drón Ankarában a török puccskísérlet egyéves évfordulójának alkalmából vetített elnöki beszéd közben.

A török elnök a tavaly júliusi kudarcba fulladt puccskísérlet évfordulója lakalmából mondott beszédet az isztambuli, majd az ankarai hallgatóságnak. A tömeg fölött köröző egyik drón azonban meghibásodott, és rázuhant a hallgatóságra.

Többeket hordágyon kellett elszállítani a helyszínről, rengeteg vérző emberről készültek képek. Az elnök a drón lezuhanása után kis időre abbahagyta a beszédet, és a mentősök segítségét kérte a sérültek ellátására – tudósítottak az elnök beszédén jelen levő török újságírók.

TBMM'deki 15 Temmuz anma töreninde Cumhurbaşkanı @RT_Erdogan’ın konuşma yaptığı sırada kalabalığın üzerine drone düştü, 6 kişi yaralandı. pic.twitter.com/9G00Pzr0x4

— Az Önce Oldu (@azonceoldu) 2017. július 16.

Ünnepélyes keretek között emlékezett meg az egy évvel ezelőtti elvetélt puccskísérletről Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap hajnalban a parlament előtt, miután visszatért Ankarába, hogy beszédet mondjon a törvényhozásban, abban az időpontban, amikor egy évvel korábban a puccsisták lőni kezdték a parlament épületét.

A parlament előtt ezrek részvételével, nemzeti zászlók erdejében, az államfő tisztelgett a puccsistákkal zajlott összecsapásokban tavaly meghalt 249 civil emléke előtt. Úgy fogalmazott, hogy ezek a mártírok pusztán zászlóval a kezükben és lángoló szívvel szálltak szembe a harckocsikkal.

(Híradó - Global News)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából