Ugrás a cikkhez
Reklám

Három lövéssel végzett támadója azzal a jordániai íróval, akit vallásgyalázónak ítélt, a Facebookra kitett karikatúrája miatt állítottak bíróság elé.

Nahid Hattart a bíróság épületén kívül érték a halálos lövések. A körülmények egyelőre tisztázatlanok. A Petra hírügynökség beszámolója szerint a gyilkost a helyszínen elfogták, megindult a nyomozás.

A férfit még augusztus közepén vették őrizetbe vallásgyalázásét. Az interneten is sokan vádolták az iszlám megsértésével egy karikatúrája miatt. A gúnyrajzon egy szakállas férfi látható, aki két hölgy társaságában hever egy ágyon, éppen dohányzik, és arra kéri Allahot, hogy hozzon neki egy italt - írja a BBC.




A paradicsomban
Allah: Élvezetes volt az éjszakád, Abu Saleh, szükséged van valamire?
Dzsihatista: Igen, Uram, hozz nekem egy másik üveg bort, és mondd meg Jibrilnek [Gábriel arkangyalnak], hogy hozzon nekem egy kis kesudiót.
Folytatván a dzsihadista: És ne felejts el ajtót rakni a sátorra, amin tudsz majd kopogtatni belépés előtt, te dicsőséges!

Hattar azzal védekezett, hogy nem az iszlámot, hanem a radikális iszlamisták túlvilágról alkotott képét akarta gúny tárgyává tenni. A hatóságokat azonban nem győzte meg az érvelése. Őrizetbe vették, bíróság elé állították.

(Kuruc.info - HVG - BBC - The Clarion Project nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából