Ugrás a cikkhez
Reklám

Számtalan választási csalásról érkezett bejelentés a vasárnapi orosz választások alatt a voksolás ellenőrzésével megbízott Golos céghez. Azonban a legérdekesebb egy amatőr doboztömő akció volt, melyet az egyik biztonsági kamera örökített meg.




A regisztrációval megbízott páros egyike egy marék szavazócédulát vesz magához, majd odaaraszol a szavazódobozhoz, körülnéz, és amikor látja, hogy senki sem nézi, beletuszkolja a lapokat a többi voks közé. “Partnere” közben lesben áll, hogy figyelmeztesse, ha az akciójukat veszély fenyegetné.

Mivel nem kapunk segítséget a bűnüldöző szervektől vagy a bíróságtól, úgy döntöttünk, hogy a nyilvánosságot fogjuk felhasználni – közölte a BBC-vel a cég társelnöke, Roman Udot.

Ella Pamfilova, az orosz Központi Választási Bizottság elnöke bejelentette, hogy a jelenlegi állás szerint választási csalások miatt három körzetben fogják megismételtetni a szavazást. Arra a felvetésre, hogy sokkal több helyről érkezett panasz, Pamfilova azt kérte, hogy a kifogásokat minél előbb és bizonyítékokkal alátámasztva nyújtsák be a választásfelügyelethez.

(Híradó)

Korábban írtuk: Putyinék nem aprózzák holmi kétharmaddal: háromnegyedet szereztek





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából