Ugrás a cikkhez
Reklám

Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje, de túl gyakran bomlik meg az egység a tagállamok között olyan területeken, ahol inkább közös erőfeszítésekre lenne szükség - figyelmeztetett az Európai Parlament plenáris ülésén elmondott évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strassburgban.

“Európa nem válik egységes állammá, nem is szabad, hogy egységes állammá váljon” – mondta Juncker, aki azt is leszögezte: “nem vagyunk nihilisták”.

Felszólalásában úgy vélte, hogy a tagországok kormányai "túl gyakran a kizárólagos nemzeti érdekeket részesítik előnyben, ez pedig megnyitja az utat a populizmus előtt, amely ellen fel kell lépni". “A populizmus semmilyen problémát nem old meg. A populizmus problémákat okoz” – jelentette ki Juncker.

"A britek kilépése nem veszélyezteti az Európai Unió létét"

Nem veszélyezteti az Európai Unió létét, ha az Egyesült Királyság kilép a szervezetből – szögezte le az Európai Bizottság elnöke.

“Sajnáljuk, de tiszteletben tartjuk a britek döntését, ez azonban nem veszélyezteti az Európai Unió létét” – mondta Juncker.

A bizottság elnöke felszólalásában ismételten az unióból való kilépési szándékának mielőbbi hivatalos bejelentésére szólította fel az Egyesült Királyságot. Mint mondta: véget kell vetni a bizonytalanságnak.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából