Ugrás a cikkhez
Reklám

A francia rendőrség letartóztatott két "fiatalembert" a dél-franciaországi Toulonban, mert társaikkal véresre vertek egy vasárnapi bicikliző társaságot, pusztán azért, mert a nők rövidnadrágot viseltek. A kisgyerekes anyákat ringyóknak nevezték, a férfiakat megverték.

A két párból, a barátjukból, valamint három gyerekből álló baráti társaság vasárnap délután indult biciklizni Toulonban, amikor nagyjából 15 "kamasz és fiatalember" körbevette őket. A támadók azt kifogásolták, hogy a nők rövidnadrágban vannak, és ringyónak nevezték őket.



Így sokkal erkölcsösebb lett volna - de majd az Európai Iszlám Államban kiokítanak bennünket

Azt mondták, hogy járjanak inkább meztelenül, ha már rövidnadrágban mutogatják magukat. Amikor a két nő férje kifogásolta a hangnemet, a banda kegyetlenül megtámadta őket. Össze-vissza ütötték és rugdosták a férfiakat. A rövidnadrágos nőket pedig erőszakkal lenyomták a földre. Ezután a lincselők elmenekültek.



Júniusban is történt Toulonban egy hasonló eset, akkor egy buszon támadtak rá egy rövidnadrágot viselő lányra. Néhány nappal később "rövidnadrágos menettel" tiltakoztak a helyiek - a jelek szerint nem sokat ért

Mind a két férfi súlyosan megsérült. Két gyereket pedig komoly lelki trauma ért a támadás miatt, őket pszichiátereknek kell kezelni. A bicikliút közelében volt videokamera, így a két bűnözőt hamar elfogtak.

Egyikük mindent tagadott, a másik szerint a videofelvétel hibás, ő ugyanis - állítása szerint - kifejezetten a család védelmére kelt. A felvételen egyébként látszott, hogy hazudott. A rendőrség körözi a többi lincselőt.

Az Origó, de egyébként a thelocal.fr sem tartotta érdemesnek megemlíteni az elkövetők származását és motivációját, de mindenki számára egyértelmű, hogy a fiatalok csakis Tour de France-ellenes szélsőjobboldali futballhuligánok lehettek.

(Kuruc.info - Origó - The Local - Varmatin nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából