Ugrás a cikkhez
Reklám

Korzika szigetén is bevezették a burkinitilalmat, miután több muszlim család összecsapott a helyi lakosokkal Sisco egyik strandján.

Betiltotta a muszlim fürdőruhaként elhíresült burkinit a francia régióban a korzikai Sisco polgármestere, miután heves vita, végül pedig verekedés alakult ki a strandon pihenő észak-afrikai muszlim családok és a turistákkal keveredő helyi tinédzserek között – írja a BBC. Az incidens során öt ember megsérült.



Marseille-i tengerpart (illusztráció)

A szombati vita szemtanúk szerint akkor kezdődött, mikor néhány turista képeket lőtt a partról, és az ott ülő, Lupinóból érkező muszlim családokról, akiknek ez nem tetszett. De amikor egy helyi tinédzser is megpróbálta lefényképezni őket, elszabadultak az indulatok. Kövekkel és üvegekkel dobták meg a fiatalokat, de nemsokára érkezett az erősítés: 40 siscói lakos rohant a tengerpartra a helyiek védelmére. Egyiküket egy szigony pengéjével sebesítették meg.

A Le Figaro szerint a fürdőző muszlim társaságból néhány férfi fejszével támadt a fiatalokra, de arról nem írnak, hogy hogyan jutottak hozzá ezekhez a fegyverekhez. A helyiek ezután felgyújtották a muszlim családok autóit.

🆘‼️🐸🔥 #Corsica on the Sisco beach: After attacks on the Corsican children. Cars of North Africans (Maghreb) burned. pic.twitter.com/v6vYBSwY1C

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) 2016. augusztus 14.

Az összetűzések vasárnap is folytatódtak: ekkor 200-500 korzikai próbált átvonulni egy lupinói lakótelepen, de a rendőrség az útjukat állta. “Ez a mi otthonunk, oda megyünk, ahova akarunk” – kiabálták a tüntetők, de hamar szétszéledtek.

A burkini betiltása az átvonulás és a strandi verekedés után történt, de - legalábbis a BBC-szerint - nem lehet egy kalap alá venni a múlt heti cannes-i tilalommal: míg Cannes-ban és Villeneuve-Loubet-ban jobboldali republikánus vezetők irányítanak, a korzikai Sisco polgármestere, Ange-Pierre Vivoni közismert szocialista.

(Híradó - BBC nyomán)

Korábban írtuk: Betiltották a burkinit a francia Riviérán

Kapcsolódó: Így kell demokratikus kordában tartani a véleménynyilvánítást: betiltották a tüntetéseket Korzikán - nehogy lángra kapjon egy-két Korán





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából