Ugrás a cikkhez
Reklám

Elsüllyedt Kréta közelében egy hajó, amelynek a fedélzetén az első információk szerint több száz migráns tartózkodhatott, a görög hatóságok péntek reggel megkezdték a mentési munkálatokat - közölték a hatóságok. Nikosz Langadianosz, a görög parti őrség szóvivője azt mondta, hogy eddig 250 embert mentettek ki a tengerből.

Hozzátette: egyelőre nem világos, hányan tartózkodtak a fedélzeten, az első becslések szerint azonban nem valószínű, hogy sokkal többen lettek volna annál, ahányat eddig kimentettek. A mentőakcióban a térségben tartózkodó hajók, mentőjárművek és a görög parti őrség két helikoptere vesz részt.

A görög média értesülései szerint a hajótörést szenvedett vízi járművön akár hétszázan is utazhattak. Korábban a kikötői rendőrség szóvivője a francia hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a bajbajutottak száma több százra tehető. "Sokan eshettek a tengerbe, a térséget átszelő hajók mentőbójákat bocsátottak vízre, és a migránsok megmentésére siettek" - tette hozzá.

Egyelőre nem tudni, honnan indult a 25 méter hosszú hajó, amely Krétától 75 mérföldre délre került bajba, és azt sem, hogy utasai milyen nemzetiségűek voltak. A görög hatóságok abból indulnak ki, hogy a vízi jármű Egyiptomból indult és Olaszországba tartott.

A Líbiától és Egyiptomtól északra fekvő görög szigetre szerdán 113, többségében afgán migráns érkezett. A sáskajárás kezdete óta első alkalommal fordult elő, hogy Krétára illegális migránsok száznál is nagyobb számú csoportja érkezett.

Az elmúlt hetekben a kedvező időjárás miatt ugrásszerűen megnőtt az Észak-Afrikából Európába tartók száma - emlékeztetnek a sajtójelentések.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Forródróton hívják a migránsok az olasz parti őrséget, ha borul a sajka - szünet nélkül emelik be őket Európába





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából